21. března 2018 • 04:57

Italové bez Balotelliho. Nemají plán, kouč není osobnost, kritizuje Raiola

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jde mu karta, tak očekával pozvánku do národního týmu. Reprezentační pauzu ale kanonýr Mario Balotelli zase bude trávit, jen ne na italském srazu, dočasný kouč Luigi Di Biagio ho opomněl. Takové nečekané chování se rozhodně nelíbí Minovi Raiolovi, který sedmadvactiletého bouřliváka zastupuje. Italskou reprezentaci a vše jí blízké s gustem zkritizoval.



Balotelli čeká na to, aby znovu navlékl azurový dres, od roku 2014. Po slabším období v Liverpoolu a AC Milán se zase rozjel, ve francouzském Nice válí už druhou sezonu. V té aktuální se v 31 zápasech hned 22krát trefil. I ze zákulisí šly zprávy, že na přátelská utkání proti Argentině a Anglii by mohl být povolán.

Jenže nestalo se. Luigi Di Biagio, který reprezentaci povede jen do léta, upřednostnil jiné hráče. Kanonýry Cira Immobileho a Andreu Belottiho a tahouna Neapole Lorenza Insigneho v útoku doplní Simone Verdy z Boloni a dva dvacetilití mladíčci, úplní nováčci - Federico Chiesa z Fiorentiny a střelec AC Milán Patrick Cutrone.

Di Biagio slíbil, že na Balotelliho bude myslet a velmi pravděpodobně jej zahrne do plánů pro další přáteláky se Saudskou Arábií, Francií a Ukrajinou. To ale Minu Raiolovi, agentovi italského snajpra, vůbec nestačí. "Jsme zklamaní. Nejen z toho, že Mario nebyl povolán, ale i z vysvětlení, kterého se nám dostalo. Museli jsme všechno slyšet na tiskové konferenci, osobně s námi nikdo nemluvil," rozčiloval se zkušený agent v rozhovoru pro italské Radio 24.

"Di Biagio říká, že za útočníka nemluví jen čísla. V takovém případě je národní tým pro hráče jako Mario zavřený. Problém ale není jen v trenérovi, nýbrž v systému. Máme fotbalovou federaci, která pracuje bez plánu, bez nápadů do budoucna," postěžoval si Raiola, který má italskou i nizozemskou národnost.

"Když hrají reprezentace jiných zemí, je to párty. U nás je to jen důvod k hádkám. Nemáme plán, identitu, neděláme nic, než že jen měníme trenéry," nezastavil se ve své tirádě.

A i když řekl, že nechce narozdíl od italského svazu vše svádět na kouče, i do něj si rýpl. "Abyste mohli mít v národním týmu Balotelliho, potřebujete, aby ten tým vedla silná osobnost. Gianpiero Ventura to nebyl, ten byl úplně zmatený. A Di Biagio se zatím prezentuje úplně stejně," neodpustil si Raiola štiplavou poznámku.

Podle ostrých prohlášení jeho agenta to tak vypadá, že Mario Balotelli zatím k 33 zápasům za reprezentaci v dohledné době žádný další nepřidá. Na milost ho může vzít nový kouč, kterého budou Italové hledat v létě.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud