24. března 2018 • 11:59

Čeští hráči ve středu zájmu čínských fanoušků. Měli z toho odlišné dojmy

Autor: mip, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z ČÍNY | Den bez zápasu vyplnili čeští fotbalisté v Nanningu akcemi pro fanoušky. Stanislav Tecl s Jakubem Jugasem si na menším stadionku zakopali s malými kluky, Tomáš Kalas a Lukáš Masopust se zúčastnili podpisové akce v obchodním centru. Hráči měli ze setkání s fanoušky odlišné dojmy. "Bylo to zajímavé poznání nové kultury," usmíval se Tecl. "Takové věci se musí dělat, ať se nám chce, nebo ne. Alespoň oni z toho měli radost," odtušil Kalas.



Záplava podpisů a selfie. I den po porážce od Uruguaye se ukázalo, jak velký zájem mají čínští fotbalisty o české fotbalisty navzdory tomu, že národní tým momentálně nepatří mezi nejužší světovou špičku jako v minulosti.

"Ukazovali nám, jak trénují a střílí," popsal Tecl , co se dělo na trávníku při tréninku s místní mládeží, kterého se zúčastnili i hráči zbývajících tří týmů zastoupených na China Cupu (Čína, Uruguay, Wales). "Mají z toho strašnou radost a my taky, protože to byla nová zkušenost. Jsou to talenti, ještě to potřebuje vybrousit," usmál se Jugas.

To Tomáš Kalas má už s pozorností čínských fanoušků zkušenosti z minulosti, když na předsezonní soustředění vyrazil do Pekingu s Chelsea. "Tam to bylo ještě horší, my se nemohli pohnout nikam, aniž by ochranka odháněla dav. Mě ještě neznají, ale hvězdy to měly hodně složitý," zavzpomínal.

Na bezbřehé čínské nadšení, které je během turnaje obklopuje, se dívají hráči rozdílně. "Na nás jsou tu neskutečně vřelí," tvrdil Jugas. Kalas zůstal u skeptičtějšího pohledu. "Jim je jedno, kdo přijde, nebo jaký sport se probírá. Oni pořád fandí a je jim jedno co vidí. Na jednu stranu je to super, na druhou sem mohli přivést koho chtěli, že jo..."

Tecl s Jugasem učili malé Číňany hrát fotbal, Kalas a Masopust se podepisovali
Video se připravuje ...

Uhrin st. o výkonu proti Uruguayi: Schickovi chybí sebevědomí, Kadeřábek předvedl žákovskou chybu
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Baráka překvapil Číňan s dresem Udine: Svoje jméno bych tu nečekal
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud