iSport.cz
10. září 2018 • 23:20

Nešťastník Koubek: Je to rána, ale i realita. Zápasy nám ukázaly zrcadlo

Autor: iSport.cz, Radek Špryňar
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z ROSTOVA | Když se Tomáš Koubek postavil do reprezentační brány naposledy, dostal čtyři góly od Australanů. V pondělí jej Rusové překonali dokonce pětkrát, gólman Rennes nemá v dresu národního týmu štěstí na dobré zápasy. I když Jarolímův výběr jich v poslední době moc neodehrál. „Pro všechny je to rána, ale zároveň realita,“ připustil Koubek po vysoké porážce (1:5).



V čem byl největší rozdíl mezi výkonem ruského týmu a vaším?
"Od samého začátku v sebevědomí hráčů. Rusům se povedl vstup do utkání, byli u všech míčů první a pak se to jen kumulovalo góly. Druhá věc – rozhodlo se ve vápnech, my jsme byli slabí v obou a Rusové to trestali."

Připadáte si po pěti inkasovaných gólech jako fackovací panák?
"Takhle bych to neřekl, chybu se vždycky snažím hledat u sebe. I když objektivně si myslím, že bylo těžké ty góly dnes chytat. Ale budu se snažit to vyhodnotit. Mám štěstí, že se vracím do klubu a hraju hned v pátek, takže na to budu moct rychle zapomenout. Moc dobře mi ale není."

Pokud ty chyby nenajdete u sebe, tak kde je hledat?
"Já nechci nikoho jmenovat, nechci proti nikomu nic říkat. Rozhodly tři individuální chyby v prvním poločase, které daly utkání ráz. Taková chyba se může stát jedna, to pak ten tým třeba nějak odčiní. Ale když se proti takovému soupeři, který má hru postavenou na dobré obraně a protiútocích, stanou tři, je to už složité. Za stavu 1:3 jsme se ještě trochu nadechli, ale pak za čtyři minuty nepohlídáme roh… Je to těžký, ale budu se snažit pracovat dál, abych dostal další šanci."

Góly

Domácí: 8. Jonov, 24. Zabolotnyj, 29. Jonov, 78. Jerochin, 83. Poloz

Hosté: 74. Souček

Sestavy

Domácí: Luněv – Fernandes (64. Smolnikov), Semjonov, Neustädter, Rausch (87. Sorokin) – Gazinskij, (85. Kambolov), Jonov – Kuzjajev, Jerochin, Čeryšev (81. Stockij) – Zabolotnyj (73. Poloz)

Hosté: Koubek – Coufal, Řezník, Kalas (46. Brabec), Bořil – Souček, Hořava (65. Sýkora) – Jankto, Hušbauer (82. Trávník), Zmrhal – Tecl (71. Krmenčík)

Karty

Hosté: Bořil, Souček

Rozhodčí

Agajev – Zejnalov, Mammadov (vš. Ázerbájdžán)

Stadion

Rostov Arena, Rostov (Rusko)

Musel jste cítit velkou frustraci, po penaltě jste nakopl balon.
"Chtěl jsem ho zakopnout co nejdál, to je pravda. Brankářské řemeslo je o tom, že vy jste ten poslední, kdo to může zachránit. Při těchto situacích jste tam sám. Ale dostat pět gólů je hrozný."

Co výsledek vypovídá o stavu českého fotbalu? Je to realita?
"Myslím, že ano. Zápasy ukázaly všem hráčům zrcadlo, sestava byla více z ligy a kluci viděli tu rychlost, jakou se dneska hraje. Pro všechny je to rána, ale taky realita. Nemáme hráče typu Konopljanky nebo Jarmolenka, kteří jsou schopní rozhodnout sami. My musíme pracovat jako celek a ani to se nám nedaří. Děláme chyby, takhle se to odráží."

Má tým charakter? Na hřišti to nevypadá, že všichni pracují, jak by měli.
"Já si nemyslím, že by byl problém v tom, že nejsme namotivovaní. Že bychom se nesráželi, nesprintovali, nenabíhali. Když se podíváte na zápas s Ukrajinou, tak máme stejná běžecká čísla jako soupeř, ale je to o kvalitě, o technice a o rychlosti. V tom ztrácíme a nějakou dobu to už víme. Lusknutím prstu se to nezmění. Ale nechci to hodnotit za všechny, můj post je specifický. Musím si všímat svého, abych byl příště lepší."

Je ubíjející si tuhle realitu přiznat?
"Samozřejmě je to pro všechny smutný. Lidé vidí éru Pavla Nedvěda a Karla Poborského, ví, jaké byly dřív úspěchy. Ale to je teď pryč, od těch hráčů utekla dlouhá doba."

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud