18. září 2018 • 13:35

Malík: Shodli jsme se rychle. Berbr chtěl nejprve Poborského, vše změnilo Rusko

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po prohře s Ukrajinou byl pro Fotbalovou asociaci ČR jako nástupce Karla Jarolíma první variantou Karel Poborský, který by se podle místopředsedy Romana Berbra týmu ujal až po podzimní části sezony. Všechno ale změnil následující debakl v Rusku, po němž se vedení asociace rozhodlo k okamžité změně a angažování Jaroslava Šilhavého.



 

"Prohráli jsme s Ukrajinou a já volal Karlovi Poborskému . Hovor byl jednoduchý - jestli má ve čtvrtek čas," řekl na dnešní tiskové konferenci Berbr . "Pak se ale stalo Rusko a v letadle jsme narazili na jméno Šilhavý a v tu chvíli padalo jméno Poborský z pozice hlavního trenéra," dodal.

Bývalému záložníkovi Manchesteru United poté asociace nabídla jinou roli u reprezentačního týmu. "Karel ale nabídnutou funkci nepřijal, protože si představoval funkci jinou, takže je to uzavřená kapitola," prohlásil Berbr.

Podle předsedy FAČR Martina Malíka jméno trenéra Šilhavého vyplynulo z debaty s řadou lidí. "Někteří členové výkonného výboru s námi byli v Rusku, s některými jsme si telefonovali. Možností byla řada, ale širší shodou jsme dali přednost variantě s Jaroslavem Šilhavým," uvedl.

Malík: Pod Jarolímem mi chyběla větší pohoda v týmu
Video se připravuje ...

Jednání s trenérem pak byla relativně rychlá. "Ale nebylo o tom, že bychom si padli do náruče a okamžitě se shodli. Bavili jsme se o jeho pohledu na situaci, o jeho vizi na nejbližší zápasy i kvalifikaci o Euro a poměrně rychle jsme našli shodu," přidal Malík. "Neřešili jsme ani tak finanční stránku, jako délku smlouvy, výpovědní podmínky a vazbu na sportovní cíle," dodal.

Po domluvě s Šilhavým nebude zatím asociace obsazovat roli manažera reprezentace, ve které skončil Jaromír Šeterle. "V rámci asociace máme oddělení logistiky i společnost, co zajišťuje cestovní služby, takže jsme si řekli, že to jsme schopni zajistit touhle cestou. Po podzimu si sedneme a řekneme si, jestli to fungovalo, nebo je třeba nějaké korekce," řekl Malík.

Berbr: Ševčenko by se mi jako trenér líbil. Poborský chtěl jinou funkci
Video se připravuje ...

Šilhavý: Jdi do toho, máš na to, řekl mi Brückner. Budeme si volat
Video se připravuje ...

Šilhavý: S českým fotbalem není všechno špatně. Chceme charakterní hráče a lídry
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud