16. listopadu 2018 • 17:42

Chorvat Lovren si užil pomstu, poslal vzkaz Ramosovi: Jste parta srabů

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Provokovat? To umí skvěle. Chorvatský obránce Dejan Lovren se po vítězném utkání Ligy národů se Španělskem (3:2) navezl do hvězdy soupeře Sergia Ramose. Na stopera Realu Madrid totiž má pifku už od květnového finále Ligy mistrů, kdy se po souboji s Ramosem zranil útočník Liverpoolu Mohamed Salah. Za anglický klub hraje i Lovren a na konci minulé sezony byl zklamaný, Real prestižní zápas vyhrál 3:1. Teď Chorvat Španělovi porážku vrátil a na Instagramu si to náležitě užil.



Devětadvacetiletý střední obránce hraje v Liverpoolu od roku 2014, kdy přestoupil ze Southamptonu. A výrazně na sebe upozornil třeba už letos v létě. „Myslím, že jsem jedním z nejlepších beků na celém světě. Vždyť jsem dovedl Liverpool do finále Ligy mistrů a teď si zahraju finále i s národním týmem,“ hlásil v červenci, když Chorvaté váleli na světovém šampionátu v Rusku.

Sebevědomé prohlášení, které ale mezi fanoušky tenkrát sklidilo spíš posměch. Lovren byl po mistrovství světa mimo kvůli problémům s třísly, za Liverpool zatím v aktuální sezoně stihl odehrát jen tři ligové zápasy. Reprezentační kouč Zlatko Dalič jej ovšem ve svém výběru přesto neopomněl.

Chorvatsko totiž mělo co napravovat, Ligu národů zahájilo potupným šestigólovým debaklem ve Španělsku. Pak bezbranková remíza s Anglií a teď možnost reparátu proti Ramosovi a spol.

Vydařená, nutno říct. Bláznivý zápas v Záhřebu gradoval ve druhém poločase, kdy padlo pět gólů. Domácí celek se dvakrát dostal do vedení, Španělé dvakrát srovnali. Až ve třetí minutě nastavení o cenném chorvatském triumfu definitivně rozhodl Tin Jednaj.

Prohlédněte si video, jak Lovren provokuje Ramose:

Lovren u vysoké porážky v Elche kvůli zranění nebyl, o motivaci měl ale díky Ramosovi postaráno. A vítězství si pak náležitě užil. Po zápase zveřejnil na Instagramu živé vysílání, kde španělského soupeře opakovaně popíchl. „Haha! 3:2! Přijď a teď mluv. Jste jen parta srabů,“ hlásil ve videu Lovren, který na sobě stále ještě měl chorvatský dres. Ten pak využil k tomu, aby jasně znázornil, který ze soupeřů má být ten lepší. Španělskou vlajku totiž provokativně zakryl.

Do Ramose si navíc rýpl už před zápasem. „Když se podíváte, on dělá mnohem víc chyb než já. Jenže hraje za Real Madrid. Tam když uděláte chybu a vyhrajete 5:1, nikoho to nezajímá,“ podotkl Lovren.

Jindy výbušný španělský obránce se tentokrát do žádných přestřelek pouštět nechtěl. „Nechystám se reagovat na Lovrena ani na kohokoli, kdo se snaží dostat na první stránky médií,“ odvětil stručně na tiskové konferenci před utkáním. Po něm pak přidal na Instagram jen fotografii, jak regeneruje v bazénu.

 

Góly

Domácí: 54. Kramarić, 69. Jedvaj, 90+3. Jedvaj

Hosté: 56. D. Ceballos, 78. Ramos

Sestavy

Domácí: L. Kalinić – Vrsaljko, Lovren, D. Vida, Jedvaj – Rakitić (68. Vlašić), Brozović – Rebić (73. Brekalo), Modrić (C), Perišić – Kramarić (89. Pjaca).

Hosté: de Gea – Roberto, Ramos, I. Martínez, Alba – Saúl Ñíguez (74. Suso), Busquets, D. Ceballos – Rodrigo (61. Asensio), Aspas (64. Morata), Isco.

Náhradníci

Domácí: Livaković, Letica, Milić, Mitrović, Vlašić, Bradarić, Pašalić, Rog, Badelj, Pjaca, Brekalo

Hosté: Arrizabalaga, López, Llorente, Gayá, Morata, Asensio, Suso, Hermoso, Azpilicueta, Rodri, Castro, Fornals

Karty

Domácí: Rebić, Perišić

Hosté: D. Ceballos

Rozhodčí

Kulbakov – Žuk, Masljanka

Stadion

Maksimir (Záhřeb)

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud