Premium
28. března 2019 • 12:30

ANALÝZA: Český fotbal musí změnit myšlení. Chybí odvaha i aktivita

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Negativní skóre 1:8 a jeden dobrý poločas – to je výsledek měření sil české reprezentace s Anglií a Brazílií, absolutní špičkou světového fotbalu. Šlo z něj vytěžit víc? Není to málo? Záleží, z jakého úhlu se na srážku s giganty podíváme. Přečtěte si analýzu iSport Premium, která se zvlášť zaměřila i na situaci v řadách stoperů



Nutno říct, že nikdo nečekal zázraky. Fanoušek porážku skousne, ale požaduje aktivní výkon. A ten se povedl jen z jedné čtvrtiny, v prvním poločase v Edenu. Jinak jsme byli svědky obrovského rozdílu v tom, kam se top mančafty posunuly a posouvají a v čem česká strana ustrnula. A že udělala strašně málo pro to, aby tento rozestup zmírnila. Konkrétně ve dvou bodech: volbou zahajovací jedenáctky a taktiky.

Je například správná sázka na hráče, byť z českého pohledu velká jména, jejichž minutáž a herní vytížení v klubech je žalostné? Matěj Vydra od předchozího listopadového srazu nastřádal v ligové soutěži v dresu Burnley pouze 36 minut z 1710. To je 2,1 procenta herního vytížení! Přesto na posledním srazu odehrál v roli střídajícího hráče v součtu 83 minut bez nastavení. A logicky mizerně.

Podobně jsme nemohli čekat spásu ani od Jakuba Jankta (30,9 procenta minutáže v Sampdorii), kterého po špatném výkonu v Anglii trenér Jaroslav Šilhavý sundal už v poločase a proti Brazilcům mu dal čuchnout na posledních šest minut. Takže svou frustraci ani neskrýval.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud