3. července 2019 • 10:10

Oslava gólu proti Anglii? Kapitánka USA předvedla pití čaje, tým boří rekordy

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hned několik rekordů překonaly americké fotbalistky postupem do finále mistrovství světa, který jim vynesla úterní výhra 2:1 nad Anglií. Jedenáctým vítězstvím na MS v řadě se odpoutaly od Norska, hořkost porážky nepoznaly už v 16 zápasech. Jako první tým v historii navíc postoupily do třetího světového finále za sebou. A autorka vítězného gólu Alex Morganová předvedla hodně neobvyklou oslavu.



"Měly jsme méně času na odpočinek než ostatní a možná i nejtěžší cestu do finále v historii. Ale našly jsme správnou cestu, za což podle mne vděčíme své mentální síle," řekla po utkání trenérka Američanek Jill Ellisová.

Největší podíl na výhře měly brankářka Alyssa Naeherová, která pár minut před koncem zneškodnila Angličankám penaltu, a Alex Morganová. Ta převzala kapitánskou pásku od zraněné Megan Rapinoeové a oslavu 30. narozenin vyšperkovala vítězným gólem. Následně rozdmýchala emoce gestem, v němž dva dny před výročím vyhlášení americké nezávislosti napodobila pití čaje.

"Jen jsem chtěla, aby to bylo zajímavé. Vím, že Megan Rapinoeová má nejlepší oslavy. Snažila jsem se s ní držet krok," řekla Morganová. Právě Rapinoeová schytala kritiku za oslavu gólu při rekordní výhře 13:0 nad Thajskem v základní skupině.

Zatímco Američanky slavily, Angličankám zbyly oči pro pláč. "Byli jsme blíž než kdy jindy. Přijeli jsme vyhrát, ale nepovedlo se to. Přesto to bylo nejvíc vzrušujících 90 minut v mé trenérské kariéře," prohlásil anglický kouč Phil Neville.

Alex Morganová se ve 31. minutě vyšroubovala do vzduchu a přesnou hlavičkou k tyči posunula skóre na stav 2:1.
Alex Morganová se ve 31. minutě vyšroubovala do vzduchu a přesnou hlavičkou k tyči posunula skóre na stav 2:1.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud