6. července 2019 • 22:56

Červená po 670 zápasech. Messi musel ze hřiště, Argentina přesto má bronz

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Argentiny získali na Copa América bronzové medaile, když v předposledním zápase turnaje porazili Chile 2:1. Na první gól přihrál Lionel Messi, který ale nedohrál ani první poločas. Fotbalová superstar dostala po potyčce s Medelem červenou kartu a podruhé v kariéře musela předčasně do sprch. 



Předtím stihl barcelonský kanonýr připravit první argentinský gól. Ve 12. minutě rychle rozehrál míč na Sergia Agüera, který zaskočil nepřipravenou chilskou defenzivu a otevřel skóre. Na 2:0 zvýšil o deset minut později po dalším rychlém náběhu Paulo Dybala.

Ještě před koncem poločasu musel Messi ze hřiště. Argentinská hvězda se snažila vybojoval míč mířící za brankovou čáru a Medel mu v tom bránil. Jejich souboj vyústil v potyčku, při níž do sebe naráželi těly a paraguayský rozhodčí Mario Díaz de Vivar udělil oběma červenou kartu.

Pro Messiho šlo teprve o druhé vyloučení v kariéře. Poprvé musel ze hřiště při svém reprezentačním debutu v roce 2005 při přípravném utkání s Maďarskem. Od té doby červenou kartu neviděl v 670 zápasech. 

Chilanům se povedlo snížit v 59. minutě z penalty, kterou proměnil Arturo Vidal, ale Argentinci těsný náskok uhájili.

Alespoň trochu si vynahradili semifinálovou porážku s Brazílií a po stříbrech z minulých dvou ročníků získali bronzovou medaili. Chilský tým, který usiloval o třetí jihoamerický titul za sebou, vyšel tentokrát naprázdno.

Copa América, mistrovství Jižní Ameriky ve fotbale v Brazílii:

O 3. místo:

Argentina - Chile 2:1 (2:0)

Branky: 12. Agüero, 22. Dybala - 59. Vidal z pen. ČK: 37. Messi - 37. Medel.


Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud