27. března 2022 • 14:20

Reprezentaci ve Walesu nepomůže Havel, zranil se na tréninku

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Českým fotbalistům bude v úterním přípravném utkání ve Walesu chybět obránce Milan Havel. Sedmadvacetiletý plzeňský zadák se zranil na dnešním dopoledním tréninku národního týmu v Praze a s mužstvem odpoledne neodletí do dějiště zápasu v Cardiffu. Na twitteru o tom informovalo vedení reprezentace.



Havel odehrál coby střídající 45 minut čtvrtečního semifinále play off o mistrovství světa ve Švédsku, kde český celek podlehl 0:1 po prodloužení. Po dnešním tréninku, který svěřenci trenéra Jaroslava Šilhavého absolvovali ještě v Praze na Strahově, mužstvo opustil. Reprezentační kouč místo něj nikoho povolávat nebude, v týmu je tak aktuálně 22 hráčů.

Už před srazem vypadla ze zdravotních důvodů řada opor. Šilhavému během březnového reprezentačního termínu chybí kompletní obrana z loňského mistrovství Evropy či klíčový útočník Patrik Schick.

Pokud by se Havlovo zranění ukázalo jako vážnější, šlo by o velkou komplikaci pro Plzeň. Viktoria totiž v neděli v lize nastoupí coby lídr tabulky k jednomu z klíčových utkání sezony proti druhé Slavii.

Reprezentace se přesouvá do Cardiffu během odpoledne. V pondělí čeká Šilhavého svěřence tradiční předzápasový trénink, utkání se pak odehraje v úterý od 20:45.

Oba soupeři si zopakují nedávný souboj z kvalifikační skupiny, v níž Wales skončil druhý před českým celkem. Ostrované ve čtvrtek v semifinále play off o světový šampionát porazili Rakousko 2:1.

Studio iSport.cz: Češi měli hrát ofenzivně až do konce, řekl Kotal. Co Hašek a repre?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
4

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud