Radek Špryňar
11. ledna 2024 • 14:35

Hašek se potkal se Součkem, udělal na něj dojem. (Ne)posun s manažerem

Vstoupit do diskuse
18
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nově ustanovený realizační tým národního týmu začal pracovat na plné obrátky. Dva dny strávil na inspekční cestě v Německu, navštívil Norderstedt na předměstí Hamburku, kde bude mít reprezentace základnu během mistrovství Evropy. Trenér Ivan Hašek se v minulých dnech sešel také s kapitánem Tomášem Součkem. Na konci ledna pak odletí na předligová soustředění české TOP 3. Potká se s hráči Sparty, Slavie i Plzně. Pozice manažera je stále neobsazena. Rozhodovat o něm bude výkonný výbor na zasedání 30. ledna.



Přesně týden je Ivan Hašek v pozici reprezentačního trenéra. Na inaugurační tiskové konferenci slíbil, že se ihned pustí do práce. První body z dlouhého itineráře si může odškrtnout. Sešel se s analytickým týmem, společně s prvním asistentem Jaroslavem Köstlem, technickým ředitelem svazu Erichem Brabcem a vedoucím mužstva Michalem Černým byl dva dny v Německu na inspekční cestě. Cílem bylo navštívit bázi národní týmu pro mistrovství Evropy.

„Zástupci asociace odvedli v prosinci výbornou práci, protože Norderstedt na předměstí Hamburku je kvalitní volba. Je skvělé, že platí několik základních věcí. Hráči se na hotelu musí cítit dobře, což toto místo splňuje. Budeme bydlet v klidném prostředí, ale zase ne úplně mimo civilizaci. Pokoje jsou útulné a hotel je vybavený prostory pro regeneraci. Hotelový personál má navíc s fotbalovými týmy zkušenosti a je připravený nám ve všem vyjít vstříc,“ spokojeně popisuje Ivan Hašek.

Zde budou ubytovaní čeští fotbalisté během EURO 2024 v Německu
Zde budou ubytovaní čeští fotbalisté během EURO 2024 v Německu

Bez připomínek jsou i tréninkové podmínky. „Hřiště je patnáct minut cesty autobusem. Na kvalitu trávníku bude na jaře dohlížet i UEFA. V neposlední řadě budeme mít obrovskou výhodu, že před druhým a třetím zápasem nebudeme muset využít tak zvaný transfer hotel, takže se vyhneme cestování a stěhování spousty materiálu, což nám může ušetřit síly,“ říká reprezentační trenér.

Pokračujte ve čtení vytvořením bezplatného účtu nebo přihlášením

Pokračovat
Vstoupit do diskuse
18

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud