14. září 2015 • 18:53

Plzeň odsoudila Limberského oslavu: Pobouřil i naše fanoušky

Autor: jon, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zcela neadekvátní způsob oslavy, který David Limberský předvedl v neděli po prvním gólu do sítě Příbrami, nutil znovu zareagovat představitele Viktorie Plzeň. Od gesta svého obránce se klub v prohlášení důrazně distancuje. S 31letým reprezentantem opět vedl důrazný pohovor, aby se podobná extempore už neopakovala. Limberský v gólové euforii napodoboval řízení auta a narážel tím na aféru z minulého týdne, kdy opilý naboural své luxusní bentley.



Pohled na oslavu Limberského branky leckoho zvedl ze židle. Obránce Plzně a reprezentace, který kvůli dopravní nehodě v opilosti létá v pořádném průšvihu, běžel vstříc svým fanouškům a přitom kroutil rukama, jako když řídí auto.

"Viktoria Plzeň se distancuje od gesta, kterým David Limberský oslavil svoji první branku v ligovém utkání na hřišti Příbrami. Jakkoliv dokáže vedení klubu pochopit, že po událostech posledních dnů byly gólové emoce Davida Limberského obrovské, zvolené gesto mohlo být vyloženo jako znevážení či zlehčení celé situace," uvedl český mistr v klubovém prohlášení.

S Limberským měli představitelé klubu další pohovor. "Situaci řešil klubový management se samotným hráčem, jenž svým chováním pobouřil fanoušky napříč klubovým spektrem, příznivce plzeňského fotbalu nevyjímaje," přiblížila Plzeň.

Příbram – Plzeň: Gól Limberského na 0:1. Slavil kontroverzně jako řidič!
Video se připravuje ...

Obhájce ligového titulu už podruhé v krátké době musel řešit aféru svého bývalého kapitána a klíčového hráče týmu. "Na klubové úrovni budou provedena další opatření, aby chování a vystupování hráčů FC Viktorie Plzeň nepoškozovalo jméno klubu především směrem k jeho partnerům a fanouškům," slíbili v Plzni.

Za řízení v opilosti dostal Limberský pokutu 950 000 korun a přišel o kapitánskou pásku. Případný trest za nevhodné extempore po první brance v Příbrami ale tentokrát klub nezveřejnil. "Veškeré tyto interní kroky, včetně současné komunikace vedení klubu s Davidem Limberským, nebudou prezentovány veřejně a hráči ani management klubu se k nim nebudou blíže vyjadřovat," napsal klub.

V Plzni slíbili rychlou nápravu a u hráčů takové chování, které odpovídá pozici člena jednoho z nejlepších českých klubů. "Celou tuto situaci klub nebere na lehkou váhu a diskuze se všemi fotbalisty bude velmi důrazná. Jasným cílem je stanovení takových pravidel profesionálního chování a vystupování hráčů, aby se neopakovaly žádné ze situací právě skončeného týdne," uzavřel klub své prohlášení.

CELÝ SESTŘIH: Příbram - Plzeň 0:4. Dva góly dal Limberský
Video se připravuje ...

Příbram - Plzeň: Gól Davida Limberského na 0:4
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud