20. února 2011 • 19:09

Rosický se po více jak roce trefil za Arsenal

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
10
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Kapitán Vrána o pátých mistrovských oslavách v Třinci v řadě: To se nikdy neomrzí
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO - Dvacet osm zápasů, přes 1400 minut. Tak dlouho v letošní sezoně čekal Tomáš Rosický na to, až v Arsenalu protrhne střeleckou smůlu. Podařilo se mu to v nedělním utkání Anglického poháru proti Leytonu. Gól, který znamenal jen remízu Arsenalu 1:1, byl pro českého záložníka hodně neobvyklý. Rosický se trefil hlavou, navíc z velké dálky.



"Vím, že mé hře chybí góly," přiznal kapitán české reprezentace v nedávném rozhovoru pro Magazín deníku Sport. Smutná bilance, kdy od začátku sezony v Arsenalu čekal na vstřelení branky, je konečně za ním.

Rosický po delší době nastoupil v základní sestavě, proti Leytonu dirigoval hru "gunners." Jeho chvíle přišla v 53. minutě. Na hranici velkého vápna si naběhl na centr z pravé strany a míč poslal hlavičkou řesně k tyči. "Góóóól," mohl si konečně zakřičet.

Na hřišti poskakoval radostí, usmíval se jak malý kluk. Měl k tomu pádný důvod. Na gól v klubovém dresu čekal více jak rok, takový střelecký půst nepamatuje. Naposledy se trefil 20. ledna 2010 v utkání Premier League proti Boltonu, kdy se podílel na výhře Arsenalu 4:2.

VIDEO: Podívejte se na gól Tomáše Rosického

Trefa Tomáše Rosického do sítě Leytonu Orient
Video se připravuje ...

Rosický mohl slavit ï podruhé, ale ve velké šanci ztroskotal na domácím brankáři. Podobně si vedli i jeho spoluhráči a Arsenal za to v předposlední minutě pykal.

Francouzský útočník Jonathan Téhoué se protáhl mezi dvěma obránci Arsenalu a střelou pod padajícím brankářem Almuniou zařídil opakování zápasu. I kdyby se Leytonu nepovedlo v odvetě postoupit, zápas na půdě Arsenalu bude pro třetiligový tým velkou finanční vzpruhou díky podílu na televizních právech.

"Gunners" se to letos v Anglickém poháru přihodilo už podruhé. Ve 3. kole remizovali 1:1 s Leedsem a postup vybojovali až po následné výhře 3:1.

V posledních zápasech se na Rosického snad konečně usmála střelecká štěstěna. Třicetiletý záložník se trefil za národní tým v přátelském utkání proti Chorvatsku (2:4), v neděli utnul černou sérii i v dresu Arsenalu.

Vstřelená branka by mu mohla pomoct při boji o místo v základní sestavě. Góly jsou přesně to, co jeho hře doposud chybělo.

Utkání Anglického poháru:

Opakovaný zápas 4. kola:
Manchester City - Notts County (III.) 5:0.

Osmifinále:
Fulham - Bolton 0:1, Leyton Orient (III.) - Arsenal 1:1 (za hosty gól Rosický).




Zklamaný gólman Arsenalu Manuel Almunia
Zklamaný gólman Arsenalu Manuel Almunia

Vstoupit do diskuse
10

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud