25. května 2011 • 09:01

Gary Neville se loučil, Beckham chytal fanouška

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO - Bývalý kapitán Manchesteru United Gary Neville dal v úterý definitivní sbohem fotbalové kariéře. V rozlučkovém zápase na Old Trafford jeho tým, ve kterém nechyběli ani bývalí hráči Rudých ďáblů David Beckham nebo Nevillův mladší bratr Phil, v úterý prohrál 1:2 s Juventusem.



United poslal do vedení Wayne Rooney, Juventus, který vedl jako kapitán Alessandro Del Piero, však ještě před přestávkou díky Pepemu vyrovnal a 12 minut před koncem mu zajistil vítězství Manuel Giandonato.

"Chtěl jsem samozřejmě vyhrát, ale nejdůležitější je, že se nikdo nezranil," připomněl po zápase Neville, že United v sobotu čeká finále Ligy mistrů. Přesto si v rozlučce za domácí zahráli vedle Rooneyho také Ryan Giggs s Paulem Scholesem.

"Bylo to skvělé. Nezahrál jsem s nimi skoro deset let," přidal Beckham, který z Manchesteru odešel v roce 2003 do Realu Madrid a kvůli rozlučce svého nejlepšího přítele dokonce záložník Los Angeles Galaxy vynechal zápas zámořské MLS.

Společné foto před zápasem
Společné foto před zápasem


"Dnešní večer ale patřil Garymu. Fanoušci se s ním rozloučili fantasticky, ale to, že ho milují, jsme věděli už dávno před zápasem," řekl agentuře AP šestatřicetiletý záložník, který v utkání mimo jiné pomohl pořadatelům chytit fanouška, jenž pronikl na hrací plochu.

Neville ukončil kariéru začátkem ledna, přestože původně tak chtěl učinit až po sezoně. Zdravotní potíže, kvůli kterým v právě skončeném ročníku anglické ligy odehrál jen tři zápasy, a špatná forma však jeho rozhodnutí urychlily.

Za United Neville odehrál celkem 602 zápasů a podílel se na nejúspěšnější éře v historii klubu. S týmem vyhrál Ligu mistrů, osmkrát anglickou ligu, třikrát Anglický pohár, dvakrát Ligový pohár, Interkontinentální pohár i klubové mistrovství světa.

VIDEO: Beckham ukázal pořadatelům, jak se chytá fanoušek.

David Beckham se podílel na dopadení mladého fanouška
Video se připravuje ...


Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud