8. listopadu 2011 • 19:32

V Anglii se trestalo. Za plivnutí tři zápasy, za doping dvacet milionů!

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Anglický fotbal zažil den ve znamení trestů. Pokutu přes dvacet milionů korun  bude muset Manchesteru City zaplatit obránce Kolo Touré kvůli pozitivnímu dopingovému nálezu. A trojzápasový distanc čeká obránce Wiganu Alcaraze za plivnutí na soupeře.



Wigan se bude muset ve třech zápasech obejít bez obránce Antolína Alcaraze. Devětadvacetiletý fotbalista byl potrestán za plivnutí na protihráče v nedělním utkání anglické ligy s Wolverhamptonem (1:3).

Rozhodčí Alcarazovo provinění v zápase přehlédl, paraguayského stopera však z plivnutí na obránce Richarda Stearmana usvědčily televizní záběry. Na jejich základě bylo s Alcarazem zahájeno disciplinární řízení a hráč se posléze přiznal.

Alcaraz bude Wiganu chybět v zápasech s Blackburnem, Sunderlandem a Arsenalem.

Obránce Touré dostal od klubu za doping pokutu 740 tisíc liber
Obránce Kolo Touré z Manchesteru City dostal od vedení klubu pokutu ve výši šesti týdenních platů (podle britských médií zhruba 740 tisíc liber, přibližně 21 milionů korun).

Třicetiletý reprezentant Pobřeží slonoviny byl potrestán za březnový pozitivní dopingový test, za který mu anglická Fotbalová asociace dala půlroční distanc.

"Kolo trest přijal a stejně jako klub už by chtěl za celou záležitostí udělat čáru a soustředit se na zbytek sezony," citovala prohlášení vedoucího klubu anglické ligy agentura AP.

Touré měl v březnu pozitivní nález na nespecifikovanou zakázanou látku. Bývalý hráč Arsenalu se k provinění přiznal, vyšetřovací komise FA poté došla k závěru, že nešlo o úmyslný doping, neboť látka se do fotbalistova těla dostala z manželčiných tablet na hubnutí. Touré dostal půlroční trest, který mu vypršel v září a od té doby za City nastoupil v pěti zápasech.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud