22. listopadu 2011 • 14:37

Boas se o místo nebojí. Abramoviče by vyhazov stál miliardu

Autor: hp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Proti padáku má zlatou pojistku. Tlak na manažera Chelsea po druhé domácí prohře v řadě zmohutněl, André Villas-Boas se však případného vyhazovu nebojí. Proč? Majitele „blues“ Romana Abramoviče by zkrátka přišel pořádně draho. Skoro na miliardu korun.



Jen si to spočítejte. Portugalský kouč se ujal vlády na Stamford Bridge před pěti měsíci. Ruský boháč ho vykoupil z úspěchy lemovaného angažmá v Portu za zhruba 375 milionů korun (15 milionů eur).

A dalších necelých 600 milionů korun (20 milionů liber) by musel nadějnému portugalskému kouči podle anglických médií vysolit, pokud by ho chtěl nyní po špatných výsledcích propustit. Celkový účet za pětiměsíční angažmá? Téměř miliarda korun!
„Tady nejde o trpělivost majitele. Rozhodli jsme se tady vybudovat něco nového, na čem klub jednou vydělá. Nevykoupil mě z Porta za patnáct milionů eur, jen aby teď zaplatil další peníze, abych zase odešel,“ řekl anglickým médiím André Villas-Boas, jenž si týdně vydělá v přepočtu zhruba 4,5 milionu korun.

34letý Portugalec je ovšem po poslední prohře 1:2 s Liverpoolem pod velkým tlakem. Chelsea prohrála z dvanácti utkání Premier League hned třetinu z nich a na první Manchester City už ztrácí hrozivých dvanáct bodů.

Navíc od vstupu multimiliardáře Romana Abramoviče na Stamford Bridge Chelsea na svém stadionu dvakrát po sobě ještě nikdy neprohrála... Před Liverpoolem totiž deklasoval Čecha a spol. Rosického Arsenal 5:3.

Nový trenér Chelsea Villas-Boas
Nový trenér Chelsea Villas-Boas

A k tomu všemu si přidejte fakt, že po barážovém neúspěchu Turecka je volný Guus Hiddink, Abramovičův přítel, o kterém se jako o kouči Chelsea před příchodem portugalského odborníka čile spekulovalo.

Šéf Chelsea Roman Abramovič v minulosti na peníze při vyhazovu koučů příliš nekoukal. Od roku 2004 ho padáky přišly na sumu přesahující 2 miliardy korun (69 milionů liber), když předčasně ukončil kontrakt šesti manažerům.

Jen Guus Hiddink se s „blues“ rozešel v původně dohodnutím termínu. O tom, zda se to povede i AVB (v londýnském klubu má smlouvu ještě na dva a půl roku), rozhodnou výsledky Chelsea v následujících týdnech.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud