Karel Häring
14. prosince 2011 • 10:16

Další zájemce o argentinského rebela Téveze: Tottenham

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lednový přestupní termín bude v Anglii zřejmě velmi zajímavý. A hodně se bude točit okolo Carlose Téveze. Trucující Argentinec opustí Manchester City, mezi zájemce se nově hlásí Tottenham Hotspur.



Dvacet milionů liber, tedy sumu okolo 600 milionů korun, je severolondýnský klub podle listu Sun ochotný zaplatit za služby argentinského forvarda.

Ten v Manchesteru City nehraje od zářijové roztržky s trenérem Robertem Mancinim, k níž došlo poté, co se odmítl během druhé půle utkání Ligy mistrů v Mnichově rozcvičovat. Tévez navíc později odjel z klubu bez povolení a nyní tráví čas v rodné Argentině.

„Lidé v Tottenhamu hodnotí tento možný přestup jako největší od doby, kdy podepsali Jürgena Klinsmanna,“ citoval The Sun svůj zdroj.

Tévezova přítomnost by prý výrazně zvýšila šance klubu z White Hart Lane na účast v příštím ročníku Ligy mistrů, čímž by se tak vyplatila investice do jeho platu. Argentinský rebel momentálně pobírá astronomických 198 tisíc liber týdně, což je téměř 6 milionů korun. A to se vymyká nastaveným parametrům uvnitř „spurs“.

Tottenham každopádně není jediným zájemcem, touhu přivést hráče na San Siro v rámci hostování se netají AC Milán, vice-prezident Adriano Galliani tvrdí, že mají hráčův souhlas.

Ve hře je i Paris St. Germain, který podle anglických médií před několika dny souhlasil s odstupným, jenž City údajně požadují – 21 milionů liber.

Je možné, že „citizens“ budou preferovat při dohodě o přestupu mimoanglický klub, aby neposílili v boji o titul některého ze svých konkurentů.

Carlos Tévez drží svoji dceru Florencii, zatímco odpovídá na dotazy novinářů na letišti v Buenos Aires
Carlos Tévez drží svoji dceru Florencii, zatímco odpovídá na dotazy novinářů na letišti v Buenos Aires

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud