5. března 2012 • 04:58

Kdo nahradí Boase? Může to být Mourinho, Capello i Guardiola

Autor: iSport.cz, Sport
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Měl se stát nástupcem José Mourinha, místo toho se André Villas Boas pakuje z londýnské Chelsea pomalu s ostudou. Tým Petra Čecha v Premier League tápe, na mistrovský titul už může několik týdnů zapomenout a pomalu se mu začíná zdalovat i vidina účasti v Lize mistrů pro příští rok.



A ani v sezoně probíhající to není lepší. Chelsea v prvním utkání osmifinále Ligy mistrů vyhořela v Neapoli, kde padla 1:3.

Ä když naposledy svěřenci portugalského kouče nestačili ani na West Bromwich, došla už majiteli londýnského klubu Romanu Abramovičovi trpělivost. AVB na lavičce končí!

Klub klesl v tabulce na páté místo, tedy mimo pozice zajišťující účast v Champions League pro příští sezonu. Není divu: blues vyhráli z posledních šestnácti ligových soubojů pouhých pět!

Čechův tým prozatím povede dosavadní asistent Roberto Di Matteo, kdo však na pozici hlavního kouče usedne, se teprve ukáže. O kandidátech se však čile spekuluje již nějakou dobu.

Kdo by se mohl stát trenérem Chelsea?
JOSÉ MOURINHO    30 %
Jeden z mála lidí, kdo by si dokázal poradit se zbytnělými egy v kabině Chelsea. Portugalec si nedávno koupil v Londýně dům a je pravda, že pokud získá v Realu Madrid konečně titul (a třeba i Ligu mistrů) na úkor Barcelony, může svou tamní misi považovat za úspěšně splněnou.

RAFAEL BENÍTEZ    20 %
Někdejší tělocvikář je od svého konce na lavičce Interu Milán před Vánoci 2010 volným mužem, vládne dobrou angličtinou a z doby svého působení v Liverpoolu má v Anglii slušné renomé. Spekulovalo se o tom, že na lavičku Chelsea nastoupí už teď – tak proč ne v létě?

FABIO CAPELLO    10 %
Pokud by Roman Abramovič toužil po velkém jménu, nemůže v případě Itala s přísným kukučem udělat chybu. Jako trenér anglické reprezentace měl Fabio Capello slušnou bilanci, proti němu ovšem hovoří, že se jazykově ani mentálně nedokázal v Anglii nikdy úplně usadit.

JOSEP GUARDIOLA    10 %
Za čtyři sezony v Barceloně dokázal, že patří k elitním koučům. Pokud v této sezoně poprvé nezíská titul, může to brát jako signál, že by se měl přesunout o dům dál. Anglie ho vždycky lákala – a rozhašená Chelsea, která potřebuje totální přestavbu, pro něj může být výzvou.

NĚKDO JINÝ    30 %
Kdo by tak mohl zapadat do Abramovičova výběru manažerů? Co takový Jürgen Klopp z Dortmundu – mladý, ambiciózní a prosazující atraktivní herní styl? Anebo by mohl „mocný Roman“ od svých krajanů z Machačkaly vymámit svou „životní lásku“, Guuse Hiddinka.

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud