8. března 2012 • 18:44

Nenasytný Mancini chce do Manchesteru přilákat Van Persieho

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér Manchesteru City Roberto Mancini by do svého mužstva rád získal nizozemského fotbalistu Robina van Persieho. Kapitán Arsenalu a spoluhráč Tomáše Rosického váhá s prodloužením současného kontraktu, který končí v červnu 2013, a po osmi letech by mohl změnit působiště.



Osmadvacetiletý útočník má zřejmě životní formu. S 25 brankami kraluje anglické lize a dohromady v této sezoně zaznamenal už 32 přesných zásahů. Londýnský tým však ve středu vypadl z Ligy mistrů a dříve také z obou domácích pohárů a v Premier League je čtvrtý. Posedmé za sebou tak zakončí ročník bez trofeje.

"Pokud chce nějaký výborný hráč opustit své mužstvo, pak máme zájem. Myslím však, že Van Persieho momentálně sledují všechny velké kluby," citovala britská média Manciniho, který kanonýra zařadil mezi pět nejlepších útočníku světa po bok Lionela Messiho, Cristiana Ronalda a svých svěřenců Sergia Agüera a Maria Balotelliho.

Podle italského kouče, jehož tým v létě Arsenalu přetáhl obránce Gaela Clichyho a záložníka Samira Nasriho, bude potenciální obchod s "Kanonýry" složitý. "V současnosti je jejich nejlepším hráčem, takže ho budou prodávat jen velmi neradi. Myslím si, že Arsenal v létě nakoupí dobré hráče a udělá vše pro to, aby Van Persieho udržel," uvedl Mancini.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud