12. března 2012 • 18:14

Kapitán Chelsea o změně trenéra: My jsme tě nevyhodili, Boasi

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Chelsea se brání, že nejsou hlavním důvodem vyhazovu kouče Andrého Villase-Boase. Podle kapitána Johna Terryho neměl portugalský trenér jen štěstí a výsledky. To prý byly hlavní příčiny předčasného konce. Rebelii hráčů popírá.



„Když hráči nehrají, tak dochází k nedorozuměním a lidé začínají být nespokojení. Takhle to chodí ve všech klubech. A protože jde o Chelsea, lidé si myslí, že starší hráči mají obrovský vliv,“ řekl John Terry s tím, že ke vzpouře v týmu nikdy nedošlo.

„Mohu vás ujistit, že tomu tak není a nikdy nebylo za dobu, co v Chelsea působím. Všem hráčům jde o dobro celého klubu. André byl velmi dobrý kouč, ale bohužel jsme neměli výsledky.“

Britský tisk před vyhazovem AVB informoval, že se většina hráčů měla postavit proti trenérovi na společné schůzce s majitelem klubu Romanem Abramovičem. I samotný Villas-Boas se pak několikrát vyjádřil, že třeba jeho „vztah s Frankem Lampardem není ideální“.

„André pouze neměl štěstí. Vedl tým, který zrovna postrádal formu. Kdybychom hráli lépe, možná bychom vyhazovu zabránili. Ale takový je holt život,“ podotkl útočník Didier Drogba.

Společně s Terrym popřál Villasu-Boasovi hodně štěstí do dalšího angažmá. A předpověděli mu velkou budoucnost. „Dokáže ještě dost věcí. Je mladý, má toho hodně před sebou,“ shodli se.

Terry a Drogba chtějí Mourinha

Stejný pohled mají také na spekulace kolem nového manažera. Oba by nejraději v Chelsea přivítali Josého Mourinha, kouče Realu Madrid.

„José byl fantastický manažer a skvělý člověk,“ zahlásil Terry. „Bylo by hezké, kdyby přišel. Ale už se toho naspekulovalo dost. Také se mluvilo o Benítezovi a jiných trenérech,“ krčí rameny Drogba.

A co takový Di Matteo? Po dvou vítězstvích se o něm začíná mluvit jako o trenérovi pro delší úvazek. Pokud vyřadí Neapol v Lize mistrů, třeba Chelsea povede v příští sezoně on.

„Robbie si přivedl legendu Eddieho Newtona a společně tu odvádí skvělou práci. Ale soustřeďme se teď na příští dva měsíce, a teprve pak řešme budoucnost,“ zakončil Terry.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud