23. března 2012 • 12:51

Přijď, dostaneš 1,2 miliardy. Abramovič láká Guardiolu do Chelsea

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
11
TOP VIDEA
Slovácko - Sparta: Kuchta utekl do sóla a přeloboval Fryštáka. Senzační gól, 0:1
Plzeň - Mladá Boleslav: Viktoria přidává třetí zásah, na přední tyči uklidil míč do sítě Chorý
VŠECHNA VIDEA ZDE

Roman Abramovič chce do Chelsea přivést kvalitního trenéra s velkým renomé. A je mu pravděpodobně jedno, kolik ho bude stát. Hlavním terčem jeho zájmu je současný kouč Barcelony Pep Guardiola, který v katalánském klubu stále neprodloužil smlouvu. Podle britského deníku The Sun mu ruský miliardář nabízí čtyřletý kontrakt na 40 milionů liber (1,2 miliardy korun).



Svůj boj o vysněného kouče Abramovič nechce jen tak vzdát. Guardiolovi nabízí na každý rok 10 milionů liber (zhruba 300 milionů korun), čímž by se stal nejlépe placeným trenérem světa.

Španělskému kouči končí v Barceloně po sezoně smlouva a stále otálí s podepsáním nové. Šance, že úspěšný vůdce loňského vítěze Ligy mistrů na Stamford Bridge  zamíří, tedy skutečně existuje.

V Barceloně bere Guardiloa přibližně osm milionů liber ročně, v Chelsea by si tedy přilepšil. Pokud by na dohodu přistoupil, stal by se osmým trenérem Chelsea v éře Romana Abramoviče.

Pep Guardiola řídil Barcelonu v utkání o finále Ligy mistrůFoto Reuters


Konto ruského miliardáře vypadá nevyčerpatelně. Poslednímu trenérovi Villasi-Boasovi platil okolo 4,5 milionu liber ročně, k tomu připočtěme 13 milionovou kompenzaci zaslanou na účet Porta, Boasova předchozího angažmá.

V momentě, kdy se Abramovič rozhodl portugalského kouče odvolat, ho musel vyplatit ze smlouvy dalšími devíti miliony.   

Pokud Guardiolu k příchodu do Chelsea přemluví, jeho celkové výdaje na trenéry za dobu devítileté existence dosáhnou astronomických 150 milionů liber (4,5 miliardy korun).

Odhaduje se, že celkově v Chelsea Abramovič "utopil" neuvěřitelné dvě miliardy liber.

Chelsea v současné chvíli dočasně vede Roberto Di Matteo, kterému se s týmem podařilo postoupit do čtvrtfinále Ligy mistrů. Od nové sezony by měl přijít trenér s větším jménem.

Mourinho, Benítez, Klopp, Capello, Eriksson, Guardiola. Kandidátů je skutečně hodně, Abramovič má z čeho vybírat. Po kom nakonec sáhne?

Pep Guardiola s Davidem Villou slaví mistrovský titul
Pep Guardiola s Davidem Villou slaví mistrovský titul

Vstoupit do diskuse
11

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

36. kolo
Články odjinud


Články odjinud