Hynek Preisler
27. března 2012 • 11:03

Díky Bohu, že žiješ! Opakuje se zápas, ve kterém Muambovi selhalo srdce

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle nebude „obyčejný“ zápas. Ani pro samotné hráče. Ani pro fanoušky. Zkrátka pro nikoho. A už vůbec ne pro jednoho pacienta, který ještě před týdnem v nemocnici bojoval o holý život. Jmenuje se Fabrice Muamba.



Dnes večer totiž opět hraje Tottenham Hotspur s Boltonem. Jde o opakované utkání čtvrtfinále FA Cupu. Před týdnem se zápas za stavu 1:1 krátce před přestávkou zastavil, neboť Muambovi z Boltonu přestalo bít srdce. Na nekonečných 78 minut.

Jeho zápas o život následně s napětím sledovala celá fotbalová planeta. Zdravotní stav 23letého fotbalisty se však za poslední týden zlepšil.
 
„Máme radost, že je na tom lépe. Je to zázrak,“ přiznal kouč „kohoutů“ Harry Redknapp. Čtvrtfinálové utkání Anglického poháru tak bude mít nádech oslavy, že anglický fotbalista vůbec zůstal mezi živými...  

„Má za sebou dobrý týden. Stále však není z nejhoršího venku,“ řekl trenér Boltonu Owen Coyle. Fotbalista původem z Afriky již o víkendu ze záznamu sledoval utkání anglické ligy, ve kterém Bolton zdolal 2:0 Blackburn.

„Pokud si z toho jde dělat legraci, tak jsem slyšel, že za stavu 2:0 usnul. Ale už jen to, že viděl většinu zápasu, je skvělá zpráva. Z vítězství měl radost a velmi ho dojala i podpora fanoušků Boltonu i Blackburnu,“ uzavřel Coyle. Dnes večer mu vyjádří podporu fanoušci Tottenhamu i Boltonu.     

Záchráři se snaží hráči okamžitě pomoci
Záchráři se snaží hráči okamžitě pomoci


Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud