8. dubna 2012 • 22:40

Drsný šlapák a čtvrtá červená. Balotelli dohrál, soptil Mancini

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Dlouho se ho zastával, bránil ho před kritikou médií i spoluhráčů. Jenže po prohře na Arsenalu (0:1) došla trpělivost i Robertu Mancinimu. Mario Balotelli se totiž v důležitém utkání nechal po dvou žlutých kartách vyloučit a podle slov kouče City v klubu dohrál. "Dnes je konec," přiznal Mancini bezprostředně po utkání. 



Kontroverzní útočník Mario Balotelli si v této sezoně už v dresu Manchesteru City nezahraje a v letním přestupovém termínu z týmu nejspíš odejde. Trenér Roberto Mancini to prohlásil po dnešní porážce 0:1 na hřišti Arsenalu, kde italský fotbalista v závěru po druhé žluté kartě vyloučen.

Rozhodčí navíc neodpískal Balotelliho drsný atak na záložníka Songa, kterému ošklivě šlápl pod koleno. Italský forvard šel do sprchy až kvůli dvěma jiným zákrokům na Bacary Sagnu.

Balotelli byl od listopadu 2010 v dresu City už počtvrté vyloučen a trpělivost trenéra Manciniho definitivně skončila.

"Svou práci s ním jsem skončil, dnes je konec, ale jako člověka ho mám rád. Není to zlý člověk a je výborný fotbalista, ale v tuto chvíli je mi ho líto, když vidím, jak dál mrhá svým talentem a schopnostmi," citovala Manciniho agentura Reuters.

Dvě žluté, červená a ven! Balotelli byl potrestán za dva zákroky na Bacary SagnuFoto Reuters


City po porážce s Arsenalem ztrácí na městského konkurenta United šest kol před koncem Premier League už osm bodů.

Draze posílenému týmu z Etihad Stadium se tak rozplývá sen, že po 44 letech znovu získá ligový titul.

"Doufám, že pochopí, že je na špatné cestě. Kvůli své budoucnosti musí změnit chování. V této sezoně už si nezahraje a v létě se ho nejspíš pokusím prodat," uvedl Balotelliho sedmačtyřicetiletý krajan Mancini.

Bývalý hráč Interu Milán jako by problémy přitahoval na hřišti i mimo něj. Během nedávného ohňostroje například sledoval, jak od jedné z petard chytil jeho byt v centru města.

V posledním půlroce se popral na tréninku, šlápl na protihráče a dostal pokutu za návštěvu striptýzu. Nejvíce zřejmě proslul tím, že po spoluhráči v tréninkovém centru házel šipky.




Trpělivost s ním nemá už ani Mancini, který se v minulosti svého svěřence často zastával. "Je to skvělý fotbalista, ale já už ho nemůžu nasazovat do sestavy. Pokaždé máme nějaký problém, vždy riskujeme, že bude vyloučen. Dnes to sice bylo v závěru, ale i v té době přece můžeme skórovat," uvedl.

Kouč José Mourinho v době svého působení v Interu označil Balotelliho za nezvládnutelného a Mancini s ním začíná souhlasit. "Když bude takhle pokračovat, budu s tím nejspíš souhlasit. Ale je mu teprve jednadvacet a mladí lidé chybují. Hlavně kvůli němu doufám, že se poučí," řekl Mancini.

Balotelli u mě skončil, přiznal bez okolků trenér City Roberto Mancini po prohraném utkání s Arsenalem (0:1)
Balotelli u mě skončil, přiznal bez okolků trenér City Roberto Mancini po prohraném utkání s Arsenalem (0:1)

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud