Jonáš Bartoš
12. dubna 2012 • 13:07

City dotahují, titul vzdávají. Na United nemáme, říká Mancini

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
Verdikt odvolací komise: Rada stihne začátek příští sezony
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nečekané zaváhání United je vrátilo zpátky do hry. Manchester City se pět kol před koncem anglické ligy vrátil zpátky do hry o ligový primát, na vedoucí United ztrácí hratelných pět bodů. Přesto je kouč Roberto Mancini smířený s tím, že titul urve konkurenční United. Bude se poraženecká nálada líbit bohatým šéfům z Arábie?



Vložené středeční kolo anglické Premier League opět zamíchalo kartami. United totiž nečekaně vybouchli na hřišti Wiganu, s týmem bojujícím o záchranu po mizerném výkonu prohráli 0:1.

"Byli jsme u každého míče druzí, jen jednou vystřelili na bránu. Máme za sebou vítěznou šňůru, díky které můžeme vyhrát Premier League. Ale tahle prohra je obrovským zklamáním," lamentoval kouč Alex Ferguson.

Na zaváhání lídra tabulky pohotově zareagoval Manchester City. Tým bez potrestaného Maria Balotelliho rozstřílel doma West Bromwich Albion 4:0, napravil předchozí prohru na Arsenalu (0:1) a remízu se Sunderlandem (3:3).

"Pořád se pereme. Všichni děláme každý den maximum pro to, abychom tenhle rok dokončili co nejlépe. Je to naše nejlepší sezona od roku 1968 a já jsem na hráče moc pyšný," chválil svůj soubor Roberto Mancini.

V zisk titulu přitom italský kouč příliš nevěří. Přitom na United ztrácí pět bodů, ve hře je jich ještě celkem 15. Navíc na Etihad Stadium oba týmy čeká 30. dubna vzájemný duel, kde by v případě vítězství City stáhlo náskok městského rivala o tři bodíky.

Los United a City do konce anglické ligy

Manchester United Manchester City
15.4. Aston Villa (v) 14.4. Norwich (v)
22.4. Everton (d) 22.4. Wolves (v)
30.4. Manchester City (v) 30.4. Manchester United (d)
6.5. Swansea (d) 6.5. Newcastle (v)
13.5. Sunderland (v) 13.5. Queens Park Rangers (d)
"Je důležité, abychom United porazili a udělali proti nim double (v říjnu na Old Trafford Citizens vyhráli 6:1). Ale já jednoduše nevidím, kde by United přišli o další body. Mají fantastického týmového ducha, který nám chybí. Myslím si, že pět bodů je moc velká ztráta," hodnotí Mancini.

Kouč překvapil ještě dalším prohlášením. Je totiž možné, že vezme na milost Maria Balotelliho, který po vyloučení v minulém kole měl mít v City utrum. "Mario kdo?" reagoval nejprve na dotaz okolo problémového útočníka.

Pak pokračoval ve vážnějším tónu. "Je důležité, že dostal trest jen na tři zápasy. Myslel jsem si, že nebude moct nastoupit do šesti nebo sedmi utkání. Takže ano, do zápasu s United bude ready," pronesl na adresu 21letého kanonýra.

Manciniho mohlo potěšit také to, že se proti Bromwichi poprvé od návratu k týmu trefil Carlos Tévez. Osmadvacetiletý Argentinec nastoupil v základní sestavě, v 61. minutě zvyšoval na 3:0.

"Jsem šťastný, že se Carlos trefil. Ještě není připraven odehrát celých devadesát minut. Ale pokud bude takhle pokračovat, může se ve svých výkonech zlepšovat," pochválil dalšího problémového svěřence.

VIDEO: Gól Carlose Téveze v čase 3:03



Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud