Karel Häring
15. dubna 2012 • 13:00

Chelsea chce koupit hvězdu Newcastlu. Bojí se o Čechovu formu

Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z LONDÝNA – Petr Čech by mohl mít od příští sezony v Chelsea vážného konkurenta. Majitel londýnského klubu uvažuje o koupi Tima Krula, brankáře Newcastlu United. Je za něj připravený utratit v přepočtu 435 milionů korun.



S informací o plánech ruského oligarchy přišel v den semifinálového utkání FA Cupu mezi Chelsea a Tottenhamem list Mail on Sunday.

Podle něj je Abramovič připraven v létě utrácet, aby v příštím ročníku mohl znovu bojovat o titul v Premier League. A tentokrát by chtěl posílit i brankářský kádr.

„Je to kvůli vzrůstajícím obavám týkajících se formy Petra Čecha,“ napsal nedělník. Dlouholetá opora by tak dostala silného konkurenta a octila by se pod větším tlakem.

Krul, který patří v tomto ročníku mezi nejlepší gólmany, má velký podíl na velmi povedené sezoně Newcastlu bojujícím o účast v Lize mistrů.

Čtyřiadvacetiletý Nizozemec by si na Stamford Bridge mohl vydělat až 90 tisíc liber týdně (2,6 mil. korun), což je plat přesahující možnosti jeho současného klubu ale i Tottenhamu, jenž se o něj taky zajímá.

Brankář Tim Krul (vpravo) by se měl stát konkurencí Petra ČechaFoto Reuters

Pro Čecha nejsou podobné spekulace žádnou novinkou, není to poprvé za dobu jeho působení na Stamford Bridge, kdy se mluví o příchodu eventuální nové jedničky.

Loni v létě přestoupil do Chelsea talentovaný Thibault Courtois. Ten momentálně hostuje v Atlétiku Madrid, mimo jiné i proto, že česká reprezentační opora od roku 2004, s výjimkou zranění, nepustila dlouhodoběji do branky žádného ze svých konkurentů.

Není však vyloučeno, že se klub připravuje i na možnost, že se s Čechem nedohodne na prodloužení smlouvy. Ta současná vyprší v létě příštího roku, v posledních měsících se sice jedná o nové, ovšem zatím bez konkrétního výsledku.

Javi Garcia hlavičkuje před Petrem Čechem a dává gól v závěru čtvrtfinále Ligy mistrů
Javi Garcia hlavičkuje před Petrem Čechem a dává gól v závěru čtvrtfinále Ligy mistrů

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud