5. května 2012 • 16:14

VIDEO: Arsenal remizoval s Norwichem a může přijít o třetí místo

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kuchta už může být u Haška nad čárou. Ale triko Belmondo je výsměch
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Arsenalu remizovali s Norwichem 3:3 a hazardují s třetím místem v anglické lize. Na bronzové příčce, zaručující přímý postup Ligy mistrů, je mohou v nedělním programu předposledního 37. kola soutěže předstihnout Tottenham i Newcastle.



"Kanonýři" se v 900. zápase pod vedením kouče Arséna Wengera dostali doma brzy do vedení. Od českého záložníka Tomáše Rosického, který odehrál celý zápas, převzal míč Jossi Benajun a už v druhé minutě překvapil brankáře Johna Ruddyho střelou ke vzdálenější tyči.

Hosté vývoj zvrátili ještě během první půle. Deset minut po úvodní brance neudržel brankář Wojciech Szczesny střelu Wese Hoolahana a do vedení 2:1 dostal po necelé půlhodině hry "Kanárky" Grant Holt s výrazným přispěním teče obránce Kierana Gibbse.

Mezi 72. a 80. minutou otočil skóre ve prospěch Arsenalu nejlepší střelec ligy Robin van Persie. Na první branku mu přihrál Alexandre Song, o osm minut později k němu pak se štěstím doputoval Rosického pas a Nizozemec dal svůj jubilejní 30. gól. Vyrovnal tak klubový střelecký rekord Thierryho Henryho ze sezony 2003/04.

VIDEO: Všech šest branek včetně Rosického přihrávky na gól

Jenže hosté se nevzdali a podařenou střelou k tyči vyrovnal střídající Steve Morison. I přes drtivý tlak v závěru už svěřenci Arséna Wengera čtvrtý gól nepřidali a na Tottenham s Newcastlem mají k dobru jen dva body.

Arsenal - Norwich 3:3 (72. a 80. Van Persie, 2. Benajun - 12. Hoolahan, 27. Holt, 85. Morison).

Hráči Norwiche se radují z branky do sítě Arsenalu
Hráči Norwiche se radují z branky do sítě Arsenalu


Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

37. kolo
Články odjinud


Články odjinud