6. května 2012 • 13:20

Liverpool zuří, ale brankář Čech si je jistý: Gól to nebyl!

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | AKTUALIZOVÁNO | Hrdina, muž zápasu. Petr Čech podržel Chelsea ve finále FA Cupu několika skvělými zákroky, ten klíčový ale vytasil v 82. minutě po hlavičce Andyho Carrolla. Český gólman vyrazil reflexivně míč někde na brankové čáře a spustil tak lavinu spekulací, jestli balon byl celým objemem v brance, nebo nikoliv. Čárový sudí Andrew Garratt každopádně gól neuznal a zápas skončil 2:1 pro londýnský celek. A o tom, že branka nebyla, je přesvědčen i Čech.



"Nemyslím si, že byl míč za čárou. Určitě ne celým objemem, protože kdyby byl celý za čárou, nemohl bych vyrazit ven," hlásil po utkání český gólman.

"I v tu chvíli jsem si byl stoprocentně jistý, že míč čáru nepřešel. A potvrdily mi to i záběry, které jsem pak viděl. Rozhodčí zaslouží velké uznání, že v tak vypjaté situaci nezpanikařili. Pro pomezního to bylo hodně těžké, ale rozhodli správně," píše hrdina zápasu na svém webu.

To autor hlavičky má na věc jiný názor. Carroll taky hned vyrazil slavit vyrovnání - jak se ukázalo, tak zbytečně. "Myslím, že to bylo za čárou, tvrdí liverpoolský střelec.

"Myslím, že míč se dotkl břevna ze zadní strany, což by znamenalo, že míč byl opravdu vevnitř," vysvětluje Carroll svůj pohled.


www.dailygoalz.com - Andy Carroll Canceled Goal by DailyGoalz

"Byla to pro nás sezona plná zklamání, ale teď jsme měli smůlu. Kdybychom to dotáhli do prodloužení, kdo ví..." přemítal muž, který měl na hlavě vyrovnání.

Čech ovšem zasáhl fantasticky a Chelsea tak může snít o neobvyklém double - 14 dní po triumfu v FA Cupu ji totiž čeká finále Ligy mistrů.

"Je to odměna za celoroční práci. V lize se nám nedaří zdaleka podle představ a je důležité, že sezóna neskončí bez trofeje. Navíc nás čeká ještě jedno velké finále a pro psychiku je lepší jít do něj s vědomím, že už se nám něco podařilo," těší Čecha.

Petr Čech vyráží míč na brankové čáře po hlavičce Carrolla
Petr Čech vyráží míč na brankové čáře po hlavičce Carrolla

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud