11. července 2012 • 18:17

Kalas prodloužil s Chelsea do roku 2017, zůstává však v Arnhemu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český fotbalový obránce Tomáš Kalas prodloužil o rok smlouvu s Chelsea. Kmenovým hráčem úřadujícího šampiona Ligy mistrů bude do 30. června 2017. I příští sezonu však stráví na hostování ve Vitesse Arnhem, kde působil už v minulém ročníku.



"Chelsea mi tímhle dala najevo, že se mnou do budoucna počítá. Vážím si toho. Sami přišli s nabídkou, že chtějí stávající kontrakt prodloužit a upravit podmínky k lepšímu," řekl Kalas.

"Zároveň jsme se dohodli, že bude nejlepší, když ještě rok odehraju na hostování v Arnhemu, abych získal více zkušeností. Věřím, že mi to pomůže a do Chelsea se za rok vrátím ještě silnější," dodal.

Tomáš Kalas si hostování v Arnhemu chválí.Foto Pavel Mazáč (Sport)

Přípravu začal s Chelsea, dnes se však už přesunul do Nizozemska.

"Tomáš poslední týden trénoval společně s Chelsea a na závěr pobytu mu klub prodloužil a výrazně vylepšil kontrakt," řekl Viktor Kolář ze společnosti Sport Invest International, která zastupuje nejen Kalase, ale také gólmana Chelsea Petra Čecha.

Devatenáctiletý Kalas přestoupil do Chelsea před dvěma lety z Olomouce, kde ještě zůstal na půlročním hostování. Po prvním půlroku v juniorce Chelsea šel sbírat zkušenosti do Arnhemu, kde se rychle stal oporou zadních řad. Odehrál 33 zápasů a vstřelil jeden gól.

"I proto vzrostl zájem předních nizozemských a německých klubů o jeho služby. Chelsea má ale jasné úmysly a prodloužením smlouvy to potvrdila," dodal Kolář.

Kalas patří k největším českým talentům
Kalas patří k největším českým talentům


Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud