Jonáš Bartoš
20. července 2012 • 11:49

Lukaku si řekl o místo v Chelsea. Góly chce AVB dokázat, že se mýlil

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Obrovský talent, v osmnácti nejlepší střelec belgické ligy. Jenže v konkurenci nabitého kádru Chelsea v minulé sezoně nedostal pořádnou šanci. Romelu Lukaku cítí příležitost až pod novým trenérem Di Matteem. Na turné v USA začal belgický útočník skvěle, dvěma premiérovými góly v dresu "blues" do sítě Seattlu Sounders. A odvolanému kouči Villasi-Boasovi posílá vzkaz, že se měl dostat na hřiště už mnohem dřív.



Devatenáctiletý forvard byl hlavní hvězdou Chelsea v přípravném utkání proti Seattlu Sounders. Dvěma trefami se podílel na vítězství 4:2 a trenérovi naznačil, že by ho na hostování do menšího klubu posílat neměl.

"I když je to jen příprava, góly mi zvednou sebevědomí. Trefil jsem se po dlouhé době, loňská sezona pro mě byla hodně těžká," oddychl si Lukaku.

Belgický talent přišel do Chelsea minulé léto z Anderlechtu Brusel. Jenže pod trenérem Villasem-Boasem nastupoval sporadicky. Za sezonu odehrál jen dvanáct soutěžních zápasů, většinou sbíral starty po minutách.

Situace by se mohla změnit v nové sezoně pod koučem Di Matteem, který tým převzal v březnu. "Začínám znovu od nuly. Navíc s perfektním manažerem v zádech, jakým je Roberto Di Matteo. Věřím si a jsem přesvědčený, že budu hrát dobře," tvrdí obrovitý útočník.

Lukakovi nahrává odchod Didiera Drogby do Číny, momentálně je třetím hrotem za dvojicí Torres, Sturridge. S tím, že Sturridge spíš nastupuje na křídle. Tím pádem by pro Di Mattea mohl znamenat druhou volbu po španělském ostrostřelci.

Belgický talent Lukaku střílí jednu z branek do sítě Seattlu Sounders na přípravném kempu Chelsea v USA Belgický talent Lukaku střílí jednu z branek do sítě Seattlu Sounders na přípravném kempu Chelsea v USAFoto Profimedia.cz

"Je nebezpečný a dává góly. Přesně tohle je práce útočníka. Bylo zajímavé sledovat, jak dokáže pracovat pro tým," chválil ho po zápase v USA kouč Di Matteo.

"Pořád máme na výběr ještě Fernanda Torrese a Daniela Sturridge. Nesmíme zapomínat, že Lukaku je pořád mladý kluk. Ale potěšil mě, je pro nás velice zajímavým hráčem," pokračoval v hodnocení kouč Chelsea.

Poté, co od Villase Boase nedostal pořádnou šanci, chtěl Lukaku odejít na hostování. Tuhle variantu si možná rozmyslí, protože letos by se na hřiště mohl dostat mnohem častěji.

Podívejte se, co dokáže Romelu Lukaku

"Když zůstanu v Chelsea jako člen základní sestavy, budu střílet góly a pomáhat k vítězstvím, bude to dobré pro mě i pro klub. Pokud ale odejdu na hostování a začnu dávat góly tam, také budu mít radost," přiznává devatenáctiletý talent.

Lukaku svým buldočím stylem, tvrdým zakončením i chováním na hřišti připomíná Didiera Drogbu. Srdce mladého Belgičana navíc od dětství tluče právě pro Chelsea.

"Jestli budu někdy ve svém životě plakat, bude to den, až nastoupím za Chelsea. Miluji tenhle klub,“ prohlásil na školním výletě na Stamford Bridge dva roky před tím, než do svého vysněného klubu přestoupil.

Prosadí se ve svém milovaném týmu?

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud