21. července 2012 • 14:10

Všichni chtějí Van Persieho! Rozjela se válka mezi United a City

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na přestupovém trhu není žádanější zboží. Útočníka Robina van Persieho chce Manchester United, Manchester City i Juventus. Kam nizozemský bombardér zamíří? Jednání zatím váznou na částce, kterou Arsenal za svého kapitána chce.



Robin van Persie nedávno oznámil, že neprodlouží kontrakt v Arsenalu. A rozjela se honička. Osmadvacetiletého střelce oficiálně chtějí Juventus i oba rivalové z Manchesteru.

Arsenal za svůj klenot požaduje minimálně dvacet milionů liber, což žádný klub dát (zatím) nechce. Van Persiemu totiž běží poslední rok kontraktu a po sezoně by mohl z Arsenalu odejít zadarmo.

Zatím nejvyšší částku nabízí Manchester City, který je podle informací britských médií připraven zaplatit 15 miliónů liber. United položili na stůl 13 milionů, Juventus dává osm.

"Předložili jsme Arsenalu nabídku, máme o hráče zájem. Dokud ale nedojde k dohodě, nemá cenu to dál komentovat," uvedl Alex Ferguson. "Chtějí ho i další kluby," je jasné manažerovi Manchesteru United.

Robin van Persie s nejvěší pravděpodobností skončí v Arsenalu Robin van Persie s nejvěší pravděpodobností skončí v ArsenaluFoto Reuters

Arsenal už prakticky rezignoval na variantu, že svojí největší hvězdu udrží. Van Persie s týmem neodcestoval na přípravný kemp do Asie. Arséne Wenger by o osudu svého kapitána měl rád jasno co nejdřív, aby mohl sehnat případnou náhradu, Nejvíc se mluví o španělském střelci z Bilbaa Fernandu Llorentemu.

Van Persie se s třiceti góly stal nejlepším kanonýrem loňské sezony Premier League. Pro Arsenal by jeho odchod znamenal obrovskou ránu a citelnou ztrátu pro boje o anglický titul.

Kapitánskou pásku by po nizozemské hvězdě mohl převzít český reprezentant Tomáš Rosický. Ten se zotavuje se zranění achillovky, kvůli kterému vynechal závěr mistrovství Evropy v Polsku a na Ukrajině.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud