13. srpna 2012 • 11:05

VIDEO: Podolski sestřelil Kolín, pak se údajně bučelo na van Persieho

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fanoušci Arsenalu údajně dali pocítit svou zlost Robinu van Persiemu, jenž chce přestoupit do jiného klubu. V přípravném utkání s německým Kolínem (4:0) na něj bučeli a našli si jiného miláčka - Lukase Podolského. Ten svůj bývalý klub sestřelil dvěma góly.



Na zápas s Kolínem přicestovalo do Německa asi 1500 fanoušků. Ačkoliv několik jedinců se van Persiemu snažilo vyjádřit podporu, většina z nich podle britských médií na Nizozemce pískala a bučela.

Van Persie a Arséne WengerFoto Reuters
"Naši fanoušci chtějí, aby zůstal. Takže musíte pochopit, proč jsou podráždění," řekl po zápase manažer Arséne Wenger.

Fanouškovské skupiny se však na internetu ohradily, že van Persie se dočkal POUZE vřelého přivítání. "Vyvolávali jsme jeho jméno a zpívali o něm písničku. Po zápase přišel k nám," napsali fanoušci. A jako důkaz přiložili dvě videa.

Odejde letos, nebo až za rok?

Van Persie před několika týdny odmítl podepsat nový kontrakt. Vysvětlil to tím, že nesouhlasí se strategií klubu. Nyní se očekává jeho odchod. Otázkou je, zda k němu dojde ještě letos, nebo až příští rok.

"Cokoliv, co bych teď řekl, by byla lež. Robin je pořád hráčem Arsenalu, a to je celé. Víc nemohu v tuhle chvíli říct, protože víc nevím," podotkl Wenger, který požaduje za nizozemského reprezentanta minimálně 25 milionů liber. Takovou sumu ovšem zájemci odmítají zaplatit. Dokonce i ten největší - Manchester United.

Arséne WengerFoto EPA
Ze slov Wengera lze vyčíst jeho neústupnost a fakt, že van Persieho raději pustí po sezoně zadarmo, než aby přijal "malou" nabídku.

"Robin nastřílel v minulé sezoně třicet branek. Byl zvolen nejlepším hráčem v Anglii. Chceme ho udržet. Vždycky přece chcete udržet vaše nejlepší hráče," zdůvodnil to Wenger.

Van Persie naskočil do zápasu s Kolínem na posledních dvacet minut za rozhodnutého stavu 4:0. Vystřídal Lukase Podolského, který se na výhře podílel dvěma góly a stal se novým miláčkem fanoušků.

Wenger však upozornil novináře, že žádná z posil (Podolski, Giroud, Cazorla) nemá za úkol van Persieho nahradit. "Posílili jsme kádr, ale ne za tímto účelem. Chceme, aby Robin zůstal."

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud