26. srpna 2012 • 20:05

Vydra učí anglický Watford vyhrávat ve stylu „Made in Czech“

Autor: kah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

České hvězdy drží druholigový anglický Watford. Útočník Matěj Vydra září, během tří utkání uchvátil fanoušky. Dal dva góly, na další přihrál a ještě stihl vybojovat penaltu. Pokutový kop i jeden z gólů zařídil v sobotu proti Birminghamu (2:0), přihrávkami mu u jeho manévrů asistoval krajan Daniel Pudil. V televizi byl Vydra vyhlášen Mužem zápasu a dostal za to láhev šampaňského.



Spolupráci s Pudilem si nemůže vynachválit. „Vyhovuje mi, že v klubu nejsem jediný Čech. Moc anglicky nemluvím, zatím za nás komunikuje hlavně Dan. A je to dobré i na hřišti. Když jsem na jeho straně, tak si pomůžeme v obraně i v útoku. Je super, že ho tady mám,“ svěřil se Vydra.

Ve druhé anglické lize září, přesto přiznává, že měl z angažmá trochu obavy a nečekal, že se tak prosadí. „Musím přiznat, že jsem s tím ani sám nepočítal po minulé sezoně, kterou jsem kvůli zranění kolena vynechal. Ale hlavně je to tím, že mi tady hodně pomohli, mimo jiné i s tím kolenem. Cítím se dobře,“ pochvaloval si mladý fotbalista.

I když musel dohánět tréninkové manko a posilovat, klub jej neodepsal a Vydra mu nyní důvěru oplácí. „Když jsem se vrátil k týmu, hrál se pohár, první soutěžní zápas sezony, a já od té doby začal hrát. A funguje to,“ doplnil Vydra.

Po gólových úspěších si věří víc a víc. „Mně se podařilo skórovat už v prvním zápase, to mi pomohlo. Jde to zatím nahoru a nahoru, doufám, že to vydrží. Jsem na začátku, tak uvidíme,“ nepřeceňuje současnou pohodu útočník, který je ve Watfordu na hostování z italského Udine.

Velký rozhovor s Matějem Vydrou čtěte v pondělním vydání Sportu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud