30. srpna 2012 • 13:30

Berbatov jde do Fulhamu. Jsme rádi, že nepřijde, zní naštvaně z Itálie

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bulharský fotbalista Dimitar Berbatov zřejmě přestoupí z Manchesteru United do Fulhamu. O nechtěného útočníka "Red Devils" se ucházely i italské kluby Juventus a Fiorentina, ale jednatřicetiletý Bulhar chtěl kvůli rodině zůstat v Anglii.



Berbatovův přestup do Fiorentiny se přitom zdál být už téměř hotovou záležitostí, zbývala pouze lékařská prohlídka. Hráč ale navzdory zaplaceným letenkám od italského klubu do Florencie nedorazil, což vedení rozzuřilo.

"Nehledě na jeho kvality jsme proto rádi, že takový hráč do Fiorentiny nepřijde. Nezaslouží si naše město, dres a hodnoty, které reprezentuje," uvedla Fiorentina na svém webu.

Z překaženého transferu viní kluby, které se do boje o Berbatova vložily v době, kdy už byl útočník jednou nohou ve Florencii.

Juventus, na nějž kritika mířila především, to však odmítl. "Jednali jsme maximálně férově a transparentně s ohledem na dynamiku trhu," uvedl generální ředitel turínského klubu Giuseppe Marotta.

"Vstoupili jsme do toho, až když jsme slyšeli, že odmítl Fiorentinu. Mezitím dostali i nabídku Fulhamu. Hráč nám řekl, že chce kvůli rodinným důvodům zůstat v Anglii," dodal Marotta.

Berbatov přestoupil do Manchesteru United v roce 2008 z Tottenhamu. V minulé sezoně přišel o místo v základní sestavě, v níž nastoupil pouze v pěti ligových zápasech. Jeho situace by se zřejmě ještě zhoršila po nedávném příchodu Robina van Persieho z Arsenalu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud