3. září 2012 • 11:00

Bídný Liverpool sní o tom, že jej vyléčí góloví zabijáci Drogba s Owenem

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Didier Drogba a Michael Owen. To jsou esa, která mají spasit bídný Liverpool. Ten bije na poplach poté, co na startu sezony připomíná bezmocnou bárku na rozbouřeném moři. Zaklínadlo o tom, že „Příští sezona bude lepší“ v týmu z Anfield Road opět nezafungovalo. "Reds" jsou po třech kolech Premier League na sestupové osmnácté příčce, když uhráli jen bod. Proto manažer klubu Brendan Rodgers touží po gólových zabijácích.



Slavný klub je na startu sezony pro smích, nedává góly a zoufale hledá posily do ofenzivy. „Máme hodně úzký kádr. Je tu devatenáct fotbalistů a to včetně mladíků, kteří teprve sbírají zkušenosti. Každý se může zlepšit a budeme na tom pracovat, ale potřebujeme posily,“ prohlásil Rodgers.

Podle listu The Sun je jedničkou na seznamu bývalý snajpr Chelsea Didier Drogba. Ten sice po minulé sezoně s velkou slávou odešel do čínské Šanghaje, ale v posledních dnech se mluví o tom, že v klubu kvůli sporu akcionářů může skončit.

The Sun dokonce uvádí, že v neděli zkušeného útočníka uvolnil. Oficiální zdroje z čínského klubu to ale popírají.

Navíc není jasné, zda by Liverpool měl v kase finance na to, aby mohl střelce z Pobřeží slonoviny zaplatit. „Na to se samozřejmě musím zeptat vlastníka klubu,“ přiznal manažer „Reds“.

Druhou vyhlédnutou posilou je Michael Owen, někdejší modla liverpoolských fanoušků. Ten je po konci v Manchesteru United, kdy měl vleklé zdravotní problémy, volným hráčem. A v případě zájmu by tedy nemělo nic bránit jeho angažování, i když už letní termín pro přestupy v Anglii již vypršel.

Tristní pro Liverpool je, že se během léta zbavil útočníka Andyho Carrolla, kterého šéfové klubu s lehkým srdcem pustili do konkurenčního West Hamu. Hráč se hned podílel při výhře „kladivářů“ nad Fulhamem 3:0 na všech gólech.

Rodgers přiznává, že kdyby neměl příslib posílení kádru, nikdy by hráče do WHU nepustil. „Udělali jsme chybu. Ale v létě jsem si byl jistý, že za něj nějakou náhradu získáme,“ poznamenal kouč „Reds“.

Pak ve smířlivějším tónu dodal: „Nemá cenu plakat nad tím, co se stalo. Už to nezměníme. Musíme koukat do budoucna, když posily nepřijdou, budeme pracovat s hráči, co máme,“ dodal muž, jehož svěřenci prohráli 0:3 s WBA, 0:2 s Arsenalem a bod získali za remízu 2:2 s Manchesterem City.

Nicolas Anelka a Didier Drogba, podle některých médií muži na odstřel
Nicolas Anelka a Didier Drogba, podle některých médií muži na odstřel

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud