4. září 2012 • 10:02

Berbatov po odchodu z United: Ferguson mě zklamal, neuznávám ho

Autor: mim
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slibovali mu základní jedenáctku, místo toho leštil lavičku. Dimitar Berbatov nevzpomíná na konec svého angažmá v Manchesteru United v dobrém. "Ferguson mě zklamal, neuznávám ho," prohlásil bulharský útočník, který posílil Fulham, na adresu kouče manchesterského celku.



Dimitar Berbatov přišel do Manchesteru United za třicet milionů liber v roce 2008. Po pomalejším rozjezdu své kariéry na Old Trafford časem zopakoval svou výtečnou formu z Tottenhamu, v mistrovské sezoně 2010/11 dokonce jako nejlepší střelec Premier League dal dvacet gólů.

Jenže ani po tak vydařeném ročníku si finále Ligy mistrů proti Barceloně ve Wembley nezahrál. "Ani dnes nedokážu říct, proč mě do zápasu nenasadil. Nikdy jsem od Fergusona nedostal vysvětlení," řekl Berbatov po svém nedávném přestupu do Fulhamu.

"Na závěr kariéry v Manchesteru nevzpomínám rád. Takový konec jsem si nezasloužil," prohlásil bulharský útočník.

"Rozloučil jsem se v United s mnoha lidmi, kteří mi za to stáli. Ale s Fergusonem ne," pokračoval Berbatov ve svém útoku na adresu skotského kouče.

"Je to úspěšný a dobrý kouč, ale já ho neuznávám. Kvůli tomu, jak se ke mně zachoval," řekl jednatřicetiletý forvard o Fergusonovi. "Velice mě zklamal."

"A to jsem chtěl v Manchesteru ukončit kariéru," uzavřela posila Fulhamu.

Na šanci ukázat Fergusonovi, že udělal chybu, si však bude muset Berbatov počkat. Jeho nový zaměstnavatel na Old Trafford svůj první zápas sezony s "Red Devils" už odehrál na konci srpna a odešel s porážkou 2:3, měření sil v Londýně proběhne až 2. února.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud