2. října 2012 • 12:28

Válka v Manchesteru. Cizinci jsou jako potápěči, vzkázal Agüerovi Ferguson

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mezi fotbalovými rivaly z Manchesteru už to zase vře. Útočník mistrovských „Citizens“ Sergio Agüero se opřel do rozhodčích, kteří podle něj nadržují hráčům z Anglie. Prý mají speciální privilegia, na cizince jsou sudí přísnější. Zlobě se jen směje manažer United Sir Alex Ferguson. „Můžete si za to sami. Hráči z ciziny padají k zemi tak rychle, jako potápěči ke dnu. I když to vůbec není nutné,“ zlobil se kouč a naznačil, že cizinci v Premier League simulují.



Agüero se naštval po zápase Manchesteru City s Fulhamem, kdy sudí nepískl podle Argentince jasný penaltový faul na Carlose Téveze. Naopak po zákroku Pabla Zabalety už po deseti minutách zahrával pokutový kop Fulham a dal z něj vedoucí gól. Nakonec utkání „Citizens“ vyhráli 2:1.

Ferguson však Argentinci okamžitě oponuje. „V Premier League je spousta hráčů, kteří padají velmi ochotně k zemi. A musím říct, že jde obzvlášť o fotbalisty ze zahraničí. Cizinci si za všechno mohou sami,“ poznamenal kriticky Sir Alex.

Ten přitom bránil Portugalce Naniho, který hraje za jeho United. Toho obvinil z filmování v pokutovém území při zápase s Tottenhamem (United prohráli 2:3) sudí Chris Foy.

„Nani upadl, ale není to ten typ hráče, o kterém jsem mluvil. V sobotu na něj měla být penalta. Někdy to zkrátka sudí pískne a někdy ne,“ prohlásil skotský manažer.

Ten byl naštvaný na arbitra duelu s Tottenhamem kvůli tomu, že nastavil méně času než Ferguson čekal. Za penaltu mu nespílal. „Z pozice rozhodčího to bylo těžké, protože tam před ním byla spousta těl. Asistent mu měl pomoci, ale on to neudělal,“ dodal kouč Manchesteru United.

Sir Alex Ferguson měl po zápase Premier League, kde jeho tým prohrál s Tottenhamem co říct sudímu. Ten měl nastavit podle Sira Alexe daleko větší čas.
Sir Alex Ferguson měl po zápase Premier League, kde jeho tým prohrál s Tottenhamem co říct sudímu. Ten měl nastavit podle Sira Alexe daleko větší čas.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud