28. října 2012 • 18:57

Čechova Chelsea nestačila na United, v devíti podlehla 2:3

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Chelsea s brankářem Petrem Čechem dohnali ve šlágru anglické ligy s Manchesterem United dvougólové manko, po dvou vyloučeních v závěru ale prohráli 2:3.



Před svým dnešním soupeřem a Manchesterem City vedou tabulku již jen o bod. Everton remizoval v 219. městském derby s Liverpoolem 2:2 a na vítězství v duelu s tradičním rivalem čeká již pět zápasů.

Čech inkasoval poprvé už ve čtvrté minutě, když se míč po střele nejlepšího střelce ligy Robina van Persieho odrazil od tyče do zad obránce Luize a do sítě. Nizozemec dal svůj sedmý gól v tomto ročníku o osm minut později, kdy už se trefil rovnou mezi tyče po nahrávce Valencii.

Útočník Manchesteru United Chicharito jásá a gestuikuluje směrem k fanouškům Chelsea. Jeho trefa rozhodla o výhře Manchesteru United 3:2.Foto Reuters

Domácí Chelsea se z šokujícího úvodu vzpamatovala přibližně po půlhodině a dostala soupeře pod vytrvalý tlak.

Ten zúročil minutu před přestávkou technickým přímým kopem Mata a osm minut po pauze pak důraznou hlavičkou vyrovnal Ramires.

Místo dokonání obratu však "Blues" ztratili dva hráče a s nimi i naději na útočnou hru. Nejprve byl za taktický faul na unikajícího Younga vyloučen Ivanovič, vzápětí rozhodčí chybně ukázal druhou žlutou kartu Torresovi za simulování.

United přesilovku rychle využili. Hernándeze sice napřed výborným zákrokem vychytal Čech a míč vyrazil na tyč, mexický útočník ovšem hned dostal míč zpět od Rafaela a z ofsajdové pozice poslal "Rudé ďábly" do rozhodujícího trháku. Manchester vyhrál na Stamford Bridge po deseti letech a soupeři připravil první ligovou porážku v sezoně.

Utkání Evertonu s Liverpoolem vzbudilo celou řadu emocí
Video se připravuje ...

LIVERPOOL S EVERTONEM JEN REMIZOVAL

Liverpool se dostal v derby do vedení v 15. minutě, kdy střílený centr útočníka Suáreze srazil do vlastní sítě Baines. Uruguayec branku oslavil kontroverzním gestem, když skočil k nohám trenéra Evertonu Davida Moyese, který ho před utkáním kritizoval za časté simulování.

Přes vytrvalý pískot domácích fanoušků to byl znovu pětadvacetiletý Suárez, kdo po centru Gerrarda o pět minut později zvýšil na 2:0. Everton se nicméně nevzdal a během čtvrt hodiny srovnal zásluhou dorážky Osmana do protipohybu brankáře a střely Naismithe po centru Fellainiho.

I přes řadu šancí již další branka nepadla. Liverpool si do tabulky připsal desátý bod a s pouhými dvěma výhrami z devíti kol pokračuje v bídném úvodu sezony. Everton přišel o čtvrté místo, kde ho zásluhou výhry 2:1 nad Southamptonem vystřídal Tottenham.

Výsledky:

Everton - Liverpool 2:2 (22. Osman, 35. Naismith - 15. vlastní Baines, 20. Suárez),

Newcastle - West Bromwich 2:1 (35. Ba, 90.+3 Cissé - 55. Lukaku),

Southampton - Tottenham 1:2 (66. Rodríguez - 15. Bale, 39. Dempsey),

Chelsea - Manchester United 2:3 (44. Mata, 53. Ramires - 4. vlastní Luiz, 12. Van Persie, 75. Hernández).

Nizozemský snajpr Robin van Persie měl podíl na všech třech trefách Manchesteru United v zápase Premier League na půdě Chelsea. "Rudí ďáblové" vyhráli 3:2
Nizozemský snajpr Robin van Persie měl podíl na všech třech trefách Manchesteru United v zápase Premier League na půdě Chelsea. "Rudí ďáblové" vyhráli 3:2

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud