28. října 2012 • 16:47

Zářez! V derby s Evertonem ukradl vítězný gól Reds vymyšlený ofsajd

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | „Góóól!“ Uruguayský fantom Luis Suárez ve čtvrté minutě nastavení poslal míč do sítě Evertonu a pelášil radostně s rukou na hlavou na znamení triumfu. Myslel si, že rozhodl fotbalovou bitvu o Liverpool ve prospěch Reds. Jenže asistent sudího chyboval, odmával ofsajd a radost se proměnila v návaly vzteku i smutku. Gól kvůli hrubce asistenta sudího neplatil a prestižní derby v Premier League skončilo smírem 2:2. Hosté se hodně zlobili, k vidění byl totiž ukázkový „zářez“!



Everton byl v úvodu zralý na ručník. Řádil totiž právě Luis Suárez, snajpr v červeném triku se sedmičkou na zádech.

Utkání Evertonu s Liverpoolem vzbudilo celou řadu emocí
Video se připravuje ...

Ten v úvodu rozjel v Goodison Parku své galapředstavení. Nejprve k němu ve 14. minutě prolétl z levé strany míč přes celé pokutové území, kanonýr Reds do něj práskl a rána se odrazila od nešťastného Bainese do sítě. Uruguayec radostně pelášil po trávníku a pumpoval rukama.

Netrvalo dlouho a uruguayská vlna tsunami ala „Suárez“ udeřila znovu. Po dvaceti minutách hry mu posadil míč z trestného kopu Gerrard. Nehlídaný střelec jej lehce lízl a gólman Evertonu neměl nárok – 0:2.

Fanoušci Evertonu jej pasovali do role největšího nepřítele, a jakmile zamířil ke kraji hřiště, ihned na Suáreze pršely mince. Když neuspěl s protesty u sudího, tak si jednu z nich schoval pro štěstí.

Goodison Park však nekapituloval a hrdě se rval o lepší výsledek. Naději dal „modrým“ už o necelé dvě minuty později Osman. Gólman hostů vyrazil centrovaný míč na hranici vápna, kde se do něj opřel zmiňovaný hráč Evertonu a s lehkou tečí beka jej uklidil do sítě.

Modrá lavina v hledišti ožila a hnala svůj tým ještě víc do útoku. Nadšení mohl ochladit Suárez, ale jeho pokus prosvištěl těsně vedle tyče.

REPROFOTO: Situace před neuznanou trefou Suáraze

Rozhodčí v této situaci chybně odmával ofsajdFoto /youtube.com/
Suárez byl blízko hattricku, tuto branku mu ale rozhodčí neuznaliFoto /youtube.com/

Deset minut před půlí pak Everton vymazal gólové manko. Centrovaný míč s velkou dávkou štěstí zkrotil v pokutovém území vlasáč Fellaini a sám jej poslal před bránu. Tam si dávali přednost stopeři Reds, čehož využil rozběhnutý Naismith a napálil míč do sítě.

Goodison Park měl nového hrdinu. Muž, jenž obyčejně nehraje a teď se do sestavy dostal jen díky zranění Pienaara, byl oslavován.

Po pauze řežba pokračovala, jen góly chyběly. Rozhodnout mohl Sterling, jenž byl sám před domácím gólmanem. Zakončení se mu nepovedlo a nabíhající Luis Suárez se mohl vztekat. Kdyby mu parťák z ofenzivy nahrál, zakončoval by do prázdné branky.

V nastavení pak zařízl Liverpool asistent sudího, když odmával ofsajd po trefě Suáreze, i když uruguayský střelec zakončoval z pozice, která neodporovala pravidlům.

Reds tak sice již víc než dva roky drží v bitvě s městským rivalem neporazitelnost, ale tentokrát odjížděli domů na Anfiel Road zklamaní a naštvaní. O výhru je připravil nepřesný sudí.

VIDEO: Podívejte se, jak fanoušci Evertonu bombardovali Suáreze


Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud