28. října 2012 • 19:25

Rudí ďáblové dostali oslabenou Chelsea na lopatky gólem z ofsajdu

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šlágr Premier League mezi Chelsea a Manchesterem United rozhodl ve prospěch hostů z Old Trafford v 75. minutě gólem střídající Chicharito. Ten při své trefě těžil z ofsajdové pozice. Chelsea po zápase cítila křivdu. Prohrávala o dvě branky, ale manko dotáhla. Pak jí sudí vyloučil stopera Ivanoviče a po chybném verdiktu i útočníka Torrese. V následném oslabení„Blues“ padli 2:3.



Na začátku úřadoval strašák Chelsea – útočník Robin van Persie. Ten má na Chelsea spadeno a je jedno, zda nosí dres Arsenalu, nebo jako zrovna právě teď triko „rudých ďáblů“ z Old Trafford. Na Stamford Bridge si v posledním roce dělá skoro co chce.

Fanoušky Chelsea musí v hlavě strašit datum 30. října 2011. To vyhrál 5:3 v derby na půdě Chelsea tým Arsenalu a Van Persie se blýskl hattrickem. Po necelém roce se nizozemský zabiják na londýnský stadion vrátil v dresu Manchesteru United a opět úřadoval, když zařídil během dvanácti minut dva góly hostů.

Robin van Persie slaví se spoluhráči z Manchesteru United gól v síti Chelsea. United vyhráli zápas nakonec 3:2Foto EPA

Poprvé český reprezentační brankář Čech lovil ze sítě už ve čtvrté minutě. K míči se v pokutovém území dostal po přihrávce od Rooneyho právě Van Persie.

Jeho dělovka sice orazítkovala jen tyč, jenže odražený míč trefil stojícího stopera Davida Luize a od něj zamířil do sítě.

Další ránu dostalo sebevědomí Chelsea, jejíž obrana byla bez hříšníka Johna Terryho děravá, ve 12. minutě. To se na křídle prosmýkl Valencia a servíroval míč do vápna. Přihrávka prolétla mezi obránci k Van Persiemu a ten odsoudil gólmana Čecha s kapitánskou páskou na ruce do role statisty – 0:2.

Pak ale začala Chelsea přidávat plyn a zle zatápěla pod kotlem „rudých ďáblů“. Ve 24. minutě zlikvidoval ránu Luize z dálky pohotovým zákrokem nohou gólman De Gea. Deset minut před půlí měli hosté kliku, když ránu Mikela odvracel bránící Evans a trefil tyč vlastní branky.

Obránce Manchesteru United Rio Ferdinand v ostrém souboji s útočníkem Chelsea Fernandem Torresem.Foto EPA

Po následném rohu čaroval gólman United po hlavičce Cahilla. Gól v síti Manchesteru United neslavil narvaný stadion ani po parádní hlavičce Torrese. Tu totiž zneškodnil opět brankář hostů.

Nakonec ale kapituloval. Ve 44. minutě na něj vyzrál z trestného kopu Mata. De Gea udělal úkrok za zeď a ve chvíli, kdy Mata vystřelil, už nestihl být ve správné pozici a na míč nedosáhl. Nápor Chelsea gradoval. Pomohl mu i De Gea špatnou rozehrávkou, ale Mata sám před brankářem tutovku nedal.

Útočník Manchesteru United Chicharito se těší se spoluhráčem po vítězné trefě do sítě Chelsea, těžil při ní z ofsajdového postaveníFoto Reuters

Vyrovnání se borci v modrých dresech dočkali osm minut po pauze, kdy se po centru Oscara blýskl prudkou hlavičkou Ramirez. Pak se ale začala Chelsea červenat.

Nejprve v 62. minutě unikal stoperu Ivanovičovi Young, obránce mu brnkl o nohy a akci zabrzdil faulem. Ten sudí ocenil červenou kartou.

Za chvíli musel pod sprchy pro změnu útočník londýnského celku Fernando Torres. Jeho únik skončil pádem, při kterém došlo k drobnému kontaktu s obráncem. Sudí však situaci posoudil jako filmování a ukázal útočníkovi Chelsea žlutou kartu. Jelikož už jednu měl, musel i on předčasně do kabin.

O devíti už Chelsea nikam nepospíchala, na aktivitě naopak přidali svěřenci Sira Alexe. Velkou šanci dosáhnout na hattrick měl Van Persie, jeho ránu ale vyškrábl na tyč skvělý Čech, akce však pokračovala. Míč se nakonec dostal ke střídajícímu Chicharitovi, jenž vytěžil z ofsajdové pozice vítězný gól.

Obrana Chelsea reklamovala prohřešek proti pravidlům marně. Manchester United pak už zápas dovedl k těsnému vítězství.

Nizozemský snajpr Robin van Persie měl podíl na všech třech trefách Manchesteru United v zápase Premier League na půdě Chelsea. "Rudí ďáblové" vyhráli 3:2
Nizozemský snajpr Robin van Persie měl podíl na všech třech trefách Manchesteru United v zápase Premier League na půdě Chelsea. "Rudí ďáblové" vyhráli 3:2

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud