21. listopadu 2012 • 17:30

Drogba chce zpět do Chelsea! Velký návrat ale musí schválit FIFA

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Didier Drogba požádal FIFA o speciální povolení, díky němuž by mohl přijmout angažmá na hostování, přestože momentálně není oficiální přestupní termín. Údajně totiž obdržel nabídku od Chelsea! 34letý útočník, jenž v současnosti obléká dres Šanghaje, zakončil v čínské lize sezonu už začátkem listopadu.



FIFA nyní zvažuje, zda žádosti vyhoví a udělí Drogbovi výjimku z mezinárodních pravidel. Pokud by uspěl, mohl by se v novém týmu připravovat na africký šampionát, který začne 19. ledna v Jihoafrické republice.

Kde by do té doby působil? Britský portál guardian.co.uk napsal, že Drogbovi nabídku hostování předložil jeho bývalý klub Chelsea. Ve Francii zase spekulují o jeho krátkodobém angažmá v Marseille.

Jenže podle platných regulí Drogba nesmí změnit působiště do 1. ledna, kdy začne přestupní období.

V minulosti FIFA na tomto pravidlu trvala například v případech Davida Beckhama, Thierryho Henryho či Landona Donovana, kteří si po konci sezony v zámořské MLS museli na hostování počkat do Nového roku.

Drogba podepsal se Šanghají smlouvu do roku 2014 krátce poté, co v květnu pomohl Chelsea k premiérovému triumfu v Lize mistrů. V 88. minutě finálového zápasu s Bayernem Mnichov vyrovnal, poté proměnil i rozhodující pokutový kop v penaltovém rozstřelu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud