27. listopadu 2012 • 10:10

Čech se hlasitě zastal Beníteze. Komu se trenér nelíbí, může odejít

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Benítez ven! Nikdy ti neuvěříme! Proti angažování nového trenéra Chelsea se zdvihla vlna odporu. Fanoušci si oblíbili Roberta Di Mattea, který s klubem vybojoval Ligu mistrů, uznávali ho i hráči. Nového kouče se nahlas zastává nejvíc Petr Čech. "Komu se trenér nelíbí, ten může jít pryč," naznačuje jeden ze zástupců kapitána.



Čech bezprostředně po víkendovém zápase s Manchesterem City (0:0) požádal fanoušky, aby na nového trenéra nepískali. "Potřebuje dostat šanci, aby dokázal, co umí. Začněme od nuly, od začátku,“ vyzval český gólman.

Fanoušci "blues" nemohou Benítezovi přijít na jméno. Vadí jim jeho výroky z dob, kdy trénoval Liverpool. Řekl například, že by do Chelsea nikdy nešel. Když nyní přijal nabídku Romana Abramoviče, příznivci klubu mu jeho věty okamžitě připomněli.

"Rafo, nechceme tě tady. Vypadni," vyzývaly transparenty v hledišti. "Diváky jsem příliš nevnímal. Ale myslím si, že si nový manažer zaslouží šanci. Přišel, aby nás nastartoval. Jediné, jak mu můžeme pomoct, je zlepšit naše výsledky," reagoval Čech.

Manažer Chelsea Rafael Benítez při premiéře na lavičce Blues viděl, že oblíbencem fanoušků rozhodně neníFoto koláž iSport.cz
Po Terrym a Lampardovi třetí nejzkušenější hráč v týmu chce, aby nového trenéra fanoušci i hráči přijali.

Čech narážel i na klubovou politiku majitele Romana Abramoviče, který za osm let v Chelsea vyměnil devět trenérů.

"Jsme tady, abychom hráli a dělali přesně to, co po nás klub a manažer chtějí. Komu se to nelíbí, může odejít," dodala rázně týmová jednička.

"Chci pravidelně nastupovat, takže udělám všechno proto, aby mě manažer nemohl vyřadit ze sestavy. Tohle je styl, jakým já pracuji. Jinak hráč může skončit na lavičce, což je ještě větší zklamání," odmítl jakoukoliv rebélii proti novému trenérovi.  

"Když se tým dostane do situace, že se musí měnit manažer, jde o špatnou situaci, za kterou jsou zodpovědní úplně všichni. Teď je na nás, hráčích, abychom zlepšili výsledky a pomohli novému trenérovi," pravil Čech.

Di Mattea podpořil kapitán Terry

Vyhazov Di Mattea pořádně mrzí i hráče. Kapitán John Terry se na týmové rozcvičce před utkáním se City objevil v dresu s číslem 16, ačkoliv běžně nosí 26. Šestnáctka je totiž bývalé číslo Di Matea z dob, kdy v Chelsea válel jako hráč.

"Robbie (Di Matteo) je skvělý člověk a obrovská legenda. Byla pro mě obrovská čest  pod ním nastupovat. Přejeme mu úspěchy v další kariéře," uvedla největší klubová  ikona.

"Teď jsme přivítali nového manažera Rafaela Beníteze. Všichni pod ním budeme tvrdě pracovat a snažit se dosáhnout dalších úspěchů," slíbil Terry. Tím, že si navlékl číslo Benítezovo oblíbeného předchůdce, však novému kouči příliš oddanosti nevyjádřil...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud