28. listopadu 2012 • 22:35

Udeřila 16. minuta a fanoušci Chelsea spustili: "Róóóberto Di Mattéééo!"

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Měl druhou šanci udobřit si fanoušky. Ale i ve druhém zápase na lavičce Chelsea si Rafael Benítez vyslechl bučení a oslavné pokřiky na svého předchůdce Roberta Di Mattea. Španělskému kouči se navíc nepodařilo v derby s Fulhamem zvítězit, Chelsea znovu uhrála bezbrankovou remízu.



Jen co odbyla šestnáctá minuta, fanoušci Chelsea povstali a hlasitě spustili: „Róóóberto Di Mattéééo!“

Minuta to byla symbolická. S koučem, který před několika dny dostal nečekaného padáka, bude navždy spojené číslo „16“, které nosil v Chelsea už jako hráč.

Jméno Di Mattea zpívali příznivci „blues“ několik minut. Jakmile začali, britská televize okamžitě prostřihla záběr na majitele klubu Romana Abramoviče. Ten seděl ve své lóži a rukama si mnul hlavu.

Hlasité skandování, do kterého se zapojil takřka celý stadion, zcela jistě slyšel i nový muž na lavičce Rafael Benítez, byť to na sobě nedal znát. Seděl na svém místě a bez mrknutí oka sledoval zápas.

VIDEO | Takhle fanoušci vzpomínají na RDM

Bylo jasné, že ani ve druhém zápase v roli manažera Chelsea si fanoušky na svou stranu nezíská. Vyvěsili několik transparentů, bučeli, pískali a také skandovali např. „Nejsi tu vítán!“ nebo „Chceme zpátky naší Chelsea!“

„Fanoušci na tohle mají právo,“ okomentoval jejich počínání již před zápasem André Villas-Boas, bývalý kouč Chelsea a nynější lodivod Tottenhamu. „To oni pro klub dýchají a jsou nejvíce zapálení. Mají právo cokoliv říct, cokoliv zpívat – ať už pozitivně, nebo negativně.“

Podle AVB by měl Benítez jejich chování akceptovat, přestože s tím nemusí souhlasit. „Takový je fotbalový život. Ale musí zůstat profesionálem a pokusit se dosáhnout cílů, které fanoušci očekávají. Někdy to je z různých důvodů nemožné, ale nesmí to vzdát,“ dodal Villas-Boas.

Práci Benítezovi neulehčí ani výsledky. Stejně jako v neděli s Manchesterem City uhrála Chelsea proti Fulhamu další remízu 0:0.

Rafael Benítez
Rafael Benítez

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

36. kolo
Články odjinud


Články odjinud