3. prosince 2012 • 12:34

Benítezovi chybí v kabině charakter. Abramovič prý zaměstná Granta

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Životní den pro Vadlejcha? Jsem na nejvyšší úrovni, říká. Ale chce pomoc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Roman Abramovič zřejmě pracuje na zhoršení vztahu s fanoušky, který už nyní je na bodu mrazu. Do Chelsea chce podle informací Guardianu znovu přivést Avrama Granta, jehož příznivci „blues“ řadí do stejné skupiny nežadoucích společně s Rafou Benítezem. Klub tuto informaci popírá.



Rafa Benítez, Avram Grant a Harry Redknapp. Tři jména, která fanoušci Chelsea odmítají a nesouhlasí s jejich angažmá v klubu. Prvního si majitel Roman Abramovič prosadil, sedí na trenérském křesle. Druhému teď údajně pozici poradce.

Co přesně by měl Avram Grant za práci kromě všemožných rad, je otázkou. Nicméně Abramovič si prý od tohoto kroku slibuje zastavení výkonnostního a výsledkového propadu. Věří, že dvojice Grant–Benítez vytvoří silný tandem. Oba pojí přátelské vztahy.

Avram Grant a Roman AbramovičFoto profimedia.cz

Grant by měl zároveň velet dalším změnám v realizačním týmu, jestliže se výsledkový progres nedostaví. Také může být případnou alternativou přímo za Beníteze, pokud by byl španělský kouč odvolán ještě před koncem sezony.

Grant podobně kontroverzně nahradil Josého Mourinha na podzim roku 2007, kdy jakožto ředitel sestoupil z tribuny na lavičku. Chelsea dovedl do finále Ligy mistrů, přesto ho fanoušci nechtějí zpět. Po sezoně se odmítl vrátit do funkcionářské role a z klubu úplně odešel. Později se ujal odvěkého rivala West Hamu, kde se podílel na sestupu do druhé ligy.

Uvažovat nad Grantem prý donutila Abramoviče sobotní porážka s West Hamem (1:3). Pro Chelsea to byl již sedmý ligový zápas v řadě bez jediného vítězství, což je nejhorší klubová série od roku 1995. Modrému klubu se ke všemu vzdaluje ligový titul, na první Manchester United ztrácí deset bodů.

Rafael Benítez po prohře s WHU:
Rafael BenítezFoto Reuters

„Pokaždé, když prohrajete zápas, jste nešťastný. Jenže teď jsem naprosto naštvaný. Zápas se nám nepovedl po fyzické stránce. Neudrželi jsme míč. Nezachytávali jsme ani dlouhé míče, ani odražené balony. Nezvládli jsme rohové kopy… Soupeři jsme mockrát umožnili, aby hrál svoji hru.

V takové chvíli musíte ukázat charakter a kvalitu, ale to jsme postrádali. Přitom tyto vlastnosti (charakter a vůdčí schopnosti hráčů) potřebujete, José Mourinho takový tým měl. Ale dnešní Chelsea je úplně jiná.

Máme zde mladé hráče, kteří prvním rokem hrají Premier League. Nepochybně mají talent a jsou kvalitní, ale musí to prokázat na hřišti. Pokud se nevyrovnáte s fyzickými nároky fotbalu, nemůžete kvalitu prokázat.“

Stoper Chelsea Cahill se sice pral statečně s útočníky West Hamu v londýnském derby, ale radost z výsledku neměl. Chelsea prohrála 1:3.
Stoper Chelsea Cahill se sice pral statečně s útočníky West Hamu v londýnském derby, ale radost z výsledku neměl. Chelsea prohrála 1:3.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

37. kolo
Články odjinud


Články odjinud