17. prosince 2012 • 16:22

Benítez s Chelsea selhal, odvolaný Di Matteo se stal trenérem roku!

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rafael Benítez musel strávit porážku ve finále mistrovství světa klubů, Roberto Di Matteo rozdával úsměvy. Ve stejný den, kdy Chelsea podlehla brazilskému Corinthians, získal odvolaný kouč "blues" ve Švýcarsku titul Trenéra roku 2012.



Di Matteo skončil v Chelsea minulý měsíc po porážce s Juventusem, v rodné zemi se přesto dočkal ocenění za vykonanou práci v roce 2012. Italský kouč byl ve Švýcarsku zvolen Trenérem roku.

Paradoxem je, že ve stejný den, co 42letý kouč přebíral v Curychu prestižní trofej, fotbalisté Chelsea vydýchávali další zklamání. Blues prohráli na mistrovství světa klubů ve finále s Corinthians 0:1, na další pohár mohou zapomenout.

Rafael Benítez Rafael BenítezFoto Reuters

Zatímco tým pod taktovkou nového kouče Beníteze klopýtá a stále sílí tlak ze strany nespokojených příznivců, Di Matteo vypadá odpočatě a v dobré náladě.

Ještě na jaře slavil v Chelsea jeden z největších úspěchů, s klubem vybojoval historicky první vavřín v Lize mistrů.

Po sérii špatných podzimních výsledků a vyřazení z Ligy mistrů přišel rychlý pád. Fanoušci si jeho odchod nepřáli, za oblíbeným koučem stáli i hráči.

Jenže Romanu Abramovičovi došla s trenérem trpělivost a nahradil jej Rafaelem Benítezem, kterému zatím fanoušci nemohou přijít na jméno.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud