26. prosince 2012 • 11:22

Rekordman Friedel zůstane v Tottenhamu, ten možná získá Sneijdera

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jednačtyřicetiletý americký brankář Brad Friedel podepsal s Tottenhamem Hotspur novou smlouvu do roku 2014, přestože na podzim přišel o pozici jedničky.



Fotbalového veterána vytlačil z branky Francouz Hugo Lloris, jenž přišel do londýnského klubu v létě z Lyonu. Na začátku října nahradil Friedela v brance poté, co bývalý reprezentant USA nastoupil v Premier League k 310 zápasům v základní sestavě po sobě, což je rekord soutěže.

Friedel chytá v Anglii od roku 1997, kdy přišel z Columbusu do Liverpoolu. Později působil také v Blackburnu a Aston Ville. Do Tottenhamu přestoupil loni v létě a podepsal dvouletou smlouvu.

Novou posilou Hotspur by se mohl stát nizozemský záložník Wesley Sneijder. Podle spekulací médií už se vedení Tottenhamu s vicemistrem světa dohodlo a nyní záleží na jednání s Interem Milán. Přestupová částka je odhadována na 15 milionů eur (377 milionů korun).

Bývalý hráč Ajaxu Amsterodam a Realu Madrid upadl v Interu v nemilost poté, co odmítl prodloužit smlouvu platnou do roku 2015 o další dva roky, protože se mu měl okamžitě snížit plat z šesti milionů eur na čtyři. Kouč Andrea Stramaccioni proto přestal Sneijdera stavět.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud