27. prosince 2012 • 04:56

AC Milán dá 600 milionů za Balotelliho. Mancini je proti? To šéfy City nezajímá

Autor: mim
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Italský gigant AC Milán nezažívá nejlepší období. V lize je daleko za vysněnými pohárovými příčkami, nepředvádí dobré výkony. Nápravu si slibuje od kontroverzního útočníka Maria Balotelliho, za kterého hodlá Manchesteru City nabídnout 25 milionů eur, tedy přes 600 milionů korun.



Pryč jsou sezony, ve kterých neohroženě mířil za titulem a válcoval své soupeře. Současný AC Milán je jen stínem své nedávné slávy, v tabulce italské Serie A je až sedmý a na lídry z Juventusu ztrácí sedmnáct bodů.

Vytáhnout ho na vyšší ligové příčky a vylepšit předváděnou hru by měly zimní posily, nákupem číslo jedna má být Mario Balotelli, italský reprezentant hrající za Manchester City v Premier League.

Navzdory častým disciplinárním problémům a nestálým výkonům za něj podle italských médií milánští šéfové nabízejí 25 milionů eur (přes 600 milionů korun). Náklady by měl z části pokrýt prodej útočné dvojice Robinho a Alexandre Pato, brazilské duo chce totiž AC opustit a vrátit se do rodné země.


Jenže ani taková nabídka zřejmě nezviklá trenérem Robertem Mancinim. Ačkoliv mu bláznivý Balotelli musel přidělat nespočet vrásek a šedých vlasů, italský kouč Manchesteru City v minulosti svého svěřence až překvapivě často podržel.

A nechce se ho zbavit ani teď – jenže do Balotelliho transferu nebude mít Mancini co mluvit! "Vše proběhne mezi Gallianim (ředitel AC Milán), Mariovým agentem a majiteli Manchesteru City," prozradil podle britského deníku Daily Mail zdroj z milánského vedení.

"Mancini se nebude jednání účastnit. Jeho názor není důležitý," dodal italský informátor. Vývoj situace tak ohrožuje už nyní nedokonalý vztah mezi koučem City a klubovými šéfy. V tom zatím poslední trhliny učinilo prohrané prosincové derby proti United a trapné sbohem Lize mistrů.


Pro Balotelliho by přestup do AC Milán znamenal i návrat do města, kde už dříve působil. Ještě jako dorostenec zamířil z provinčního Lumezzane do Interu, odkud v roce 2010 odešel do Manchesteru City.

Na vždy ožehavé téma přestupu k nenáviděnému soupeři je ale Balotelli dobře připraven. Věrný své pověsti potížisty se během svého milánského angažmá objevil v televizním pořadu v dresu nepřátel z AC, fanoušky Interu pobouřil dvojnásob, když před dvěma lety naštvaně zahodil modro-černý dres svého zaměstnavatele při střídání v semifinále Ligy mistrů proti Barceloně.

Právě proti španělskému velkoklubu se AC Milán postaví v osmifinále milionářské soutěže na jaře. Fanoušci "rossoneri" ale mohou být aspoň prozatím klidní.

I kdyby fotbalový rebel v lednu oblékl jejich milované barvy, proti Barceloně kvůli své roli v neslavném vystoupení City v Lize mistrů nemůže nastoupit. Ani naštvaně zahodit nový dres.

Mario Balotelli diskutuje před vystřídáním s trenérem Manchesteru City Robertem Mancinim
Mario Balotelli diskutuje před vystřídáním s trenérem Manchesteru City Robertem Mancinim

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

36. kolo
Články odjinud


Články odjinud