29. prosince 2012 • 20:34

Džeko přišel o hattrick, Arsenal dal sedm gólů a ani United nezaváhali

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Famózní Edin Džeko odvrátil další blamáž fotbalistů Manchesteru City. Dvěma góly zničil Norwich, který se statně na favorizovanějšího soupeře dotahoval. Džekovu třetí branku posoudil rozhodčí jako vlastní gól brankáře. "Citizens" zvítězili 4:3. Dařilo se i dalšímu aspirantovi na titul: Manchesteru United. Na Old Trafford porazil West Brom 2:0 a udržel sedmibodový náskok na čele tabulky. Kanonádu předvedl Arsenal, který doma i bez českého záložníka Tomáše Rosického, vyhrál vysoko 7:3 nad Newcastlem.



United k vítězství nasměroval vlastní gól obránce Garetha McAuleyho, který si v deváté minutě srazil do branky centr Ashleyho Younga. West Bromwich se sice po přestávce tlačil za vyrovnáním, výhru domácích ale zpečetil v závěru zápasu střídající Robin van Persie.

VIDEO | Manchester United - WBA 2:0

City začalo v Norwichi ve velkém stylu a už ve čtvrté minutě vedlo 2:0 díky dvěma trefám Edina Džeka. Domácím se do přestávky podařilo díky Anthonymu Pilkingtonovi snížit a těsně před koncem prvního poločasu byl po faulu na Sébastiena Bassonga vyloučen hostující Nasri.

Obhájce titulu ale ve druhé půli i v oslabení dokázal díky zásahu Sergia Agüera a vlastnímu gólu brankáře Matka Bunna dovést zápas k vítězství. Norwichi nepomohly ani dvě trefy obránce Russella Martina.

VIDEO | Norwich - Manchester City 3:4

 

Na třetí místo se posunul po výhře 2:1 na hřišti Sunderlandu Tottenham. Londýnský celek sice od 40. minuty prohrával po brance Johna O'Shea, po přestávce však díky dvěma brankám v rozmezí tří minut skóre otočil. V 48. minutě hosté vyrovnali po vlastním gólu Carlose Cuéllara a rozhodující trefu přidal vzápětí Aaron Lennon.

Tottenham zaznamenal šesté vítězství v posledních osmi zápasech a před čtvrtou Chelsea má náskok jednoho bodu. Tým českého brankáře Petra Čecha má však dvě utkání k dobru včetně nedělního duelu s pátým Evertonem, který na Spurs ztrácí tři body.

V anglické lize dnes padly celkem čtyři vlastní góly, čímž byl vyrovnán rekord jednoho hracího dne Premier League.

Desetigólovou přestřelkou skončil zápas Arsenalu s Newcastlem, který nakonec domácí "Kanonýři" s českým záložníkem Tomášem Rosickým jen mezi náhradníky vyhráli 7:3.

Třemi góly se na vítězství podílel Theo Walcott, blízko k hattricku měl i Giroud, v závěru ale trefil jen tyč a musel se spokojit se dvěma brankami.

Newcastle dokázal v zápase třikrát vyrovnat, naposledy se o to v 69. minutě postaral svou druhou trefou v utkání Demba Ba. Newcastle tak prohrál druhý zápas za sebou, přestože stejně jako ve středu proti Manchesteru United dal tři branky. Něco takového se stalo v soutěži poprvé v historii.

Sunderland - Tottenham 1:2
Branky: 40. O'Shea - 48. vlastní Cuéllar, 51. Lennon.

Aston Villa - Wigan 0:3
Branky: 3. Ramis, 52. Boyce, 56. Koné.

Fulham - Swansea 1:2
Branky: 56. Ruiz - 19. Graham, 52. De Guzmán.

Manchester United - West Bromwich 2:0
Branky: 9. vlastní McAuley, 90. Van Persie.

Norwich - Manchester City 3:4
Branky: 63. a 75. Martin, 15. Pilkington - 2. a 4. Džeko, 50. Agüero, 67. vlastní Bunn.

Reading - West Ham United 1:0
Branka: 5. Pogrebňak.

Stoke - Southampton 3:3
Branky: 16. Jones, 67. Upson, 90. Jerome - 10. Lambert, 24. Rodriguez, 36. vlastní Wilkinson.

Arsenal - Newcastle 7:3
Branky: 20., 73. a 90.+2 Walcott, 85. a 87. Giroud, 50. Oxlade-Chamberlain, 64. Podolski - 43. a 69. Ba, 59. Marveaux.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud