12. ledna 2013 • 09:55

Z průšviháře Suáreze nesmíte spustit oči, žádá Sir Alex sudího

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve fotbalové Anglii bude v neděli pořádně horko. Manchester United přivítá tým Liverpoolu a je jasné, že zápas bude pořádně vyhecovaný. Liverpool je ukřivděný po poslední domácí prohře s Rudými ďábly, teď ještě přiložil pod kotel Sir Alex.



Manažer Manchesteru United dopředu varoval sudího Howarda Webba a jeho asistenty, aby hlídali útočné eso Reds – Luise Suáreze a jeho „tradiční“ nesportovní chování.

„Je třeba být bdělý, nesmíte z něj spustit oči,“ vzkázal rozhodčím Sir Alex. „Kolem toho chlapce je pořád nějaký problém. Nevím, jestli si to ten kluk užívá, ale každopádně přitahuje kontroverzní situace a průšvihy jako magnet,“ konstatoval.


Naposledy Suárez pobouřil Anglii, když před týdnem v zápase FA Cupu na hřišti Mansfieldu zahrál rukou a pak vstřelil gól. Sudí jeho prohřešek proti pravidlům přehlédli a hráč se k ruce nepřiznal, triumfálně si ještě v tradičním gestu po gólu ruku políbil. A fanoušci zuřili, ale nebylo jim to nic platné.

Manažer Liverpoolu Brendan Rodgers vzkázal Siru Alexovi, aby si raději vzpomněl na poslední zápas v Liverpoolu, kde byl vyloučený domácí Jonjo Shelvey a United navíc vyhráli gólem ze sporné penalty. „Tyhle věci nás stály zápas,“ posteskl si.

„Doufám, že prohlášení soupeře nebudou mít zase vliv na výsledek. Že se to nebude opakovat.“


Alex Ferguson už pak řešil blížící se šlágr z pohledu fotbalu. Rýpl si do soupeře i tady, když řekl, že ještě Liverpool čeká dlouhá cesta, než se budou měřit s Manchesterem United na špici tabulky anglické nejvyšší soutěže. Od posledního titulu Reds již uplynulo 23 let, teď ztrácejí z osmého místa tabulky na United 21 bodů.

Manažer týmu z Old Trafford prohlásil, že musí být Liverpool hodně trpělivý, než se dostane zpět mezi anglickou elitu. „Na druhou stranu, je to pro všechny jejich hráče ohromná výzva, když nevyhráli titul víc než dvacet let. To je pro klub jako je Liverpool strašně dlouhá doba,“ poznamenal. „Současný tým s těmi slavnými a úspěšnými je ale obtížné porovnávat.“


Zároveň řekl, že pokud má klub dlouhodobou vizi a na své straně i fanoušky, je třeba vytrvat v práci.

„Trpělivost, to je úžasná věc. Ve fotbale jí teď moc není, je spíš vzácná. A je fantastické, pokud to Liverpool zvládá a má fanoušky na své straně. Klub čeká ještě dlouhá cesta,“ pokračoval Fergie.

Manchester United je v duelu favoritem. Vede tabulku o sedm bodů. Má za sebou sérii devíti ligových zápasů bez prohry (osm výher a jedna remíza).

„Jsme ve formě, ale porazit Liverpool je vždycky těžké. Když budu upřímný, tak ať hrajeme klidně špatně, hlavně když získáme tři body a vyhrajeme,“ dodal.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud