23. února 2013 • 16:36

Porazil rakovinu, teď klučina povede trpaslíka z Bradfordu do finále

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pro fotbalisty Bradfordu je finále Capital One Cupu ohromným zážitkem, ať nedělní zápas proti Swansea na londýnském stadionu Wembley dopadne jakkoliv, pro mnohé už jsou fotbalisté týmu ze čtvrté anglické ligy za hrdiny. Klub totiž zařídil, aby tým mohl v neděli přivést na trávník devítiletý klučina Jake Turton, který překonal rakovinu.



Jake je fanouškem týmu Bradford City. Po semifinále proti Aston Ville dostal od kapitána týmu Garyho Jonese dres, hráč pak políbil mladého fanouška na čelo. Tenhle obrázek obletěl a dojal celou Anglii. V tu chvíli se zrodil nápad, aby Jake Turton mohl být s hráči Bradfordu při finále ve Wembley.

Klub musel požádat o speciální povolení, protože poctu vést tým na plac slíbil už dvanáctiletému Ryanu Siddallovi. Teď potřeboval výjimku, aby mohli jít s týmem mladíci dva. A žádosti nakonec bylo vyhověno, zástupci klubu proto volali malému fandovi radostnou zprávu.

„Byl jsem doma a poslouchal, jak táta s někým telefonuje,“ vykládal devítiletý Jake, jemuž lékaři v říjnu 2009 diagnostikovali nádor na mozku. Nakonec se lékařům povedlo zdravotní problém úspěšně vyřešit a mladík vyhrál boj nad těžkou nemocí.

„Pak mi dal táta telefon a řekl, to je pro tebe,“ dodal. „Jen jsem řekl ahoj, a ta dáma v telefonu řekla, že je z Bradford City, a jestli by si se mnou mohla promluvit. Pořád jsem nevěděl, o co jde, ale ona mi to vysvětlila. Prostě jsme si řekli, jestli byste pro nás mohl udělat malou laskavost pro nás? Chtěli bychom, abyste byl naším maskotem ve Wembley a vedl náš tým na hřiště?"

Klučina byl radostí bez sebe, pomalu ze sebe nemohl vysoukat ani slovo. Nemohl uvěřit, jakou nabídku mu klub udělal.

„Nevěděl jsem, co na to říct. Tak jsem jen řekl ano, prosím,“ prohlásil Jake, který se už nemůže dočkat neděle. „Pořád myslím na to, co mě čeká, že půjdu před tolika lidmi vedle Garyho Jonese. Jsem z toho nadšený.“

Před třemi lety ještě pracoval v supermarketu, teď je z útočníka Bradfordu Jamese Hansona fotbalový hrdina. V neděli si asi zahraje i finále Capital One Cupu ve Wembley proti Swansea
Před třemi lety ještě pracoval v supermarketu, teď je z útočníka Bradfordu Jamese Hansona fotbalový hrdina. V neděli si asi zahraje i finále Capital One Cupu ve Wembley proti Swansea

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud