7. února 2013 • 14:26

Bradfordu fandí Dalajláma. Manželka kouče uvažuje o buddhismu

Autor: Petr Hloušek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Neobvyklého fanouška budou mít hráči Bradfordu City ve finále anglického Ligového poháru. Tým, který hraje až ve čtvrté nejvyšší soutěži, bude 24. února v souboji o trofej proti týmu z Premier League Swansea City podporovat dalajláma.



Duchovní vůdce Tibetu zaslal týmu list, v něm mužstvu přeje obrovský úspěch. O dalajlámovu spřízněnost se zasloužili bradfordští fanoušci, kteří využili jeho návštěvu Leedsu minulý rok. Při ní ho jmenovali do funkce čestného předsedy fanklubu.

K spříznění došlo také z toho důvodu, že klub i dalajláma ctí stejné barvy: vínovou a žlutou. Kromě toho fandové darovali váženému muži kopii knihy Davea Pendletona o finále FA cupu 1911, v němž Bradford porazil Newcastle United 1:0. Věnovali mu také dres s číslem 14, jež symbolizuje čtrnácté lámovo převtělení.

Obdarování dalajlámy týmu očividně přineslo štěstí. K zopakování podobného úspěchu jako v roce 1911 již chybí mužstvu jediné vítězství.

Do finále, které se bude konat na stadiónu ve Wembley, se Bradford probojoval přes Notts County, Watford, Burton Albion, Wigan, Arsenal a Aston Villu, z čehož poslední tři týmy hrají v Premier League.

Postup do finále Anglického poháru, kterým si tým zajistil účast v příštím ročníku Evropské ligy, lze považovat za zázrak. Vždyť něco podobného se stalo naposledy v roce 1962. Manželka trenéra Phila Parkinsona Julie dokonce zvažuje, že se stane buddhistkou.

Před třemi lety ještě pracoval v supermarketu, teď je z útočníka Bradfordu Jamese Hansona fotbalový hrdina
Před třemi lety ještě pracoval v supermarketu, teď je z útočníka Bradfordu Jamese Hansona fotbalový hrdina


Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud