21. března 2013 • 18:29

VIDEO: Divné pravidlo v Anglii. Brutální šlapák na koleno a žádný trest!

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl to zákrok jako z hororu a britské noviny zaměstnal na několik dní. Jenže viník Callum McManaman, který prošlápl koleno Massadiu Haidarovi z Newcastlu, vyvázl bez trestu. „Jak je to možné?“ diví se postižený obránce. „Je mi teprve dvacet let a mohl jsem mít po kariéře!“



Útočník Wiganu ve snaze získat míč trefil soupeřovo koleno a poslal jej do nemocnice. Prvotní obavy z vážného zranění byly po vyšetření vyvráceny. Ale faulovaný Haidara se zlobí, že ani rozhodčí, ani Fotbalová asociace brutální zákrok nepotrestali.

„McManaman mohl ukončit moji kariéru a zničit celý život. A teď se na hřiště vrátí dřív než já? To je absurdní,“ zlobí se zadák Newcastlu v rozhovoru pro leparisien.fr.

Hříšník se trestu vyhnul už na hřišti, protože hlavní arbitr neměl dobrý výhled. Ale protože asistent rozhodčího uvedl faul v zápisu, nemůže ani Fotbalová asociace udělit dodatečný trest…

Fanoušci Newcastlu se čertí: „Kvůli tomuhle nebude McManaman potrestán?!“ Ne, nebude. Vítejte v blázinci! Šílené pravidlo, kterým se Angličané řídí, bylo uvedeno do praxe.

FA se brání tím, že jeden z rozhodčích faul viděl, což disciplinárce zabraňuje udělovat tresty zpětně. Zabývá se jen případy, které nebyly uvedeny v zápisu. Důvod? Prý nechce zpochybňovat rozhodnutí sudích, ať už je jakékoliv. McManaman, kterého by všude jinde potrestali stopkou na několik zápasů, tak vyvázl bez úhony.

VIDEO | Podívejte se na hororový šlapák

Šéf Wiganu Dave Whelan tomuto pravidlu tleská. Podle něj se totiž vůbec nejednalo o nedovolený zákrok. „Callum nejprve zasáhl míč, jeho zákrok byl čistý jako křišťál. Až potom se srazili,“ šokoval fotbalovou veřejnost.

Zato postižený Haidara nad podivným pravidlem kroutí hlavou a volá po větší ochraně fotbalistů. „Tyhle fauly nemohou být ve fotbale tolerovány. Musíte přijmout veškerá opatření a odstranit je. Ničí to fotbal,“ vzkázal Fotbalové asociaci. Ta jeho slova nekomentuje a jen čeká, než celý případ vyšumí.

Haidara popsal i svoje pocity bezprostředně po střetu s McManamanem. Kvůli nesnesitelné bolesti se obával zlomeniny nebo zcela rozdrceného kolena. „Nohu jsem vůbec nedokázal ohnout. A strašně to bolelo. Bylo to hrozné. Když si na to vzpomenu, jde mi mráz po zádech,“ uvedl.

Vážnějšího zranění se ale naštěstí vyhnul. „Je to úleva,“ říká s tím, že nemá problém se s McManamanem v budoucnu sejít. Tedy za předpokladu, že se omluví. „Doufám, že si příště takový zákrok nejprve dvakrát rozmyslí, než jej vykoná,“ dodal.

VIDEO | McManamanův šlapák z jiného úhlu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud